Trenderna 2011 "Howdy Cowboy" del 2.


”Howdy Cowboy” är trenden som tar blickarna mot cowboys och genuina material och välarbetad design. Trenden innehåller flanell, läder, jute, rep och färgskalorna är grått, grått, trä och läder.

Läder och skinn i arbetat brunt återfinns på stolar, väskor och blandas in med andra material. Välarbetade material är genomgående. Brunt läder med stickningar ser man överallt vilket tar tankarna tillbaka till bl.a sadlar och boots.

I mönster är det rutigt som gäller! Verkar som att rutigt kan man inte få för mycket av. Det kombineras med filt, flanell och råare material.
Inredningsmässigt ligger också en form av New England stil med rena färger där grått dominerar stort. Material blandas med många olika grå toner som skapar en lugn och mjuk atmosfär. Vi ser ”vilt” i form av tryck och broderi. Hjortar, björn och andra vilda djur kommer in i mönster och som tryck.


Färgskalan "Urban birds", på bilden ovan, som Li Edelkoort satte för Alcro symboliserar mycket dessa material och färger.
Visst, det är ju inte så man skjuter från höften av glädjen av färg. Men det är rent , snyggt och elegant på ett ärligt och stramt sätt. Lät det flummigt? Jag hoppas du förstår vad jag menar med det.

Orden jag skulle välja för trenden är "stram och välarbetad cowboydesign".

Kollage : Henrick Eriksson
Bilder: Alcro, Focus features, dcool, oddbirds


Kommentarer

Coboy, jodå så att!!! Trenden är ju sjukt stor i mode... undrar om den blir lika stor i inredning? Vi har ju sett mycket stickat i kuddar och färgskalen...
Kul med trenden, även om man inte ska följa dem alltid ;)

KRam SOfie
Lite snygga bruna slitna stolar och fåtöljer får gärna komma hem till mig. Rutigt? Nja, kanske. Ska tänka på det lite :-)
Anonym sa…
Personligen gillar jag stilen, men känns som den hängt med ett tag. Eller så har jag hängt med så länge att den dyker upp igen. Kolla Ralph Laurens nya tapetkollektion som tips.

Kram på dig,
Andreas
Tiina sa…
Ohh, läckert! Var kan man hitta fåtöljen i mitten av kollaget i detta inlägg? Känner ett stort måste-ha-snarast-möjligt-begär, skulle passa perfekt vid makens barglob!
Den bruna fåtöljen heter "The Lama chair" och är designad av paret Ludovica och Roberto Palomba. Jag vet tyvärr ingen återförsäljare i Sverige men priset ligger på ca 5900 dollar, d.v.s 43 000 kr. Saftigt med ruskigt snygg. Kanske någon läsare vet en åf i Sverige?
/H
Tiina sa…
'Det kostar vad det smakar' är väl kanske ett passande uttryck för denna. Den är helt ljuvlig och åker direkt in på önskelistan inför jul! Tusen tack för informationen!