Tavelväggen växer.


Det finns ju så många sätt att hänga tavlor. Jag brukar tänka att ha en rak linje upptill elternativt nedtill i tavel raderna. Det blir ett lugnare intryck. Jag föredrar att ha en rak linje mot taket, alltså upptill, då man ser den linjen först.

Väggen är inte fylld med de tavlor som behövs för att skapa min kvadrat som jag planerat, men är på god väg.


Jag blandar gammalt och nytt när det kommer till ramar. Loppisynd och modernt i ett virrvarr men ändå organiserat. Motiven är viktiga då jag vill ha en personlig koppling till tavlan.

På bilden ovan ser du en av mina favorit ramar. Den är sliten och har fått sina törnar men vad gör väl det. Motiv i ramen finns inte än, jag har inte hittat rätt bild som passar ramen.

Hur hänger du dina ramar?

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Hemma hos oss har vi mest stora tavlor - ingen tavelvägg med mindre tavlor än. Men den finns en i mitt huvud - jag ska bara ha tid att förverkliga den också.
Bull farmor sa…
Snyggt med tavelväggar!!!!! Jag har en jag med!!!!!!!!
Har planer på att göra om min tavelvägg då jag hade alldeles för små ramar. Håller med dig om en rak linje, blir lite mer ordnat då.
Underbar ram, den ska du vara rädd om!
Trevlig helg!
Jerpa sa…
Vi har en vägg i stora rummet nere med enbart svarta tavelramar och svartvita foton på djur och natur samt från bröllopet. Det är 21 ramar men 25 kort. De sitter lite huller om buller men ändå rakt på sina håll.
a-k sa…
Vilken underbart vacker ram din favvo! I mitt fall är den raka linjen nertil, men det är nog den man ser först hos mig då det är tre ganska stora tavlor som hänger ovanför min buffé.