På stranden i Höganäs.


Jag jobbar i Höganäs varannan vecka vilket jag verkligen trivs med.

Visst händer det inte lika mycket här som i en större stad, men det finns dock en hel del saker man kan hitta på. Min favorit sysselsättning här i Höganäs är att ta strandpromenader mot Mölle som ligger i närheten.

Vita stenar, sandstränder och doften av tång är underbar. Färgerna är som plockade ur en katalog med chabby chic produkter.


När det blåser upp och havet rusar in mot stranden kan dofterna nästan bli påträngande. Höganäs har ju en hel del pittoreska hus och gårdar som ligger spridda i hela staden. Tegel och stenhus blandas med trä och putsfasader.

Många känner ju till Höganäs genom Höganäs Keramik, Höganäs kakel och Höganäs saltglaserat. Det förstnämnda har ju gjort ett otroligt bra samarbete med FRONT för att ta fram den nya Höganäs Keramik serien. En återblick i historien men så rätt för framtiden.


Kannan ur den nya serien är ju läcker i formen. För dig som inte känner till historien med höganäs , ta en titt på logotypen uppe till höger och titta sedan på tekannan. Man kan se formen efter kruset i kannan.

Sandfärgat och vitt är mina favoritfärger. De rejäla träfaten är snygga i färgen till alla glasyrer och dessutom fungerar dom lika bra som lock på kopparna.


Under promenaderna ser man många saker som ger inspiration. Strukturer, toner och solblekta ytor ger verkligen en speciell känsla när man går i strandlinjen. När vinden biter tag i kinderna så känner jag att jag lever fullt ut. Underbart helt enkelt.

Bilder: Henrick Eriksson / Höganäskeramik (produktbilder)
Kollage: Henrick Eriksson

Kommentarer

Tant Grön sa…
Jag kan riktigt känna doften av tång. Vissa håller för näsan och tycker att det luktar gödsel när tången spolas upp på stranden och får ligga kvar där, men för mig är det sommarlov och avkoppling och Skåne.
Däremot har jag faktiskt aldrig varit i Höganäs, så det finns kvar på utflyktslistan.
Trevlig tisdagkväll!
Sophie sa…
Henrick! Vad fint!!! Kul att du får uppleva ett vackert höstlikt Kullabygden... :)
Fantastisk blogg - tusen tack för all inspiration! Tiina
Bull farmor sa…
Underbara bilder!!!!!! Ha det bra "därnere" bland stenarna och den vackra stranden!!Kram
Jättefint!!
Förstår att du gillar den miljön..
Vem gör inte det?

Ha det gott


Maliin
Anonym sa…
Hej

Eva här så himla vackert i höganäs ..snälla ta mera fina bilder o visa sjukt snyggt.

MVH
eva