Höstens sista blommor


Är hösten över? Var går gränsen? De sista rosorna är frostbitna och trötta och fukten är påtaglig. Förra året hade jag en rosknopp på bordet några dagar för julaftonen. Vädret är skevt och stämmer inte riktigt längre.


"Endless summer" Hortensian har fortfarande blommor, men även de har bytt färg för vintern. Den ljusblå tonen har gått över i lila och rosa.


Gräsen har just skjutit ut sina vippor, lagom för vintern. De kommer lagom till att frosten skall bita sig fast och ge ett snyggt utseende av kristaller.

Det är dock inte som förr då gränsen mellan årstiderna var mer markant. Både för och nackdelar givetvis, men det känns inte rätt. Det var mina söndagsfunderingar.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Jättevackra foton Du tagit. Kanonfina! :)
peter sa…
Hej ett litet grönt inredningstips till dig;)

iLoveGratis är en sajt där man kan skänka bort prylar och möbler man inte behöver istället för att slänga de, på så sätt sparar man pengar men samt hjälper mijön genom att du låter prylen återanvändas!

Är du en student eller någon annan som behöver möbler och prylar till inredningen av hemmet? hitta det mesta gratis på sajten...

Just nu finns det 1000-tals prylar som skänks bort allt ifrån gardiner till soffor, bokhyllor och bilar.

Tipsa gärna dina läsare om sajen:)