Blå/vitt porslin och shabby chic plast.


Porslin är något jag gillar. Speciellt Rörstrands alla olika serviser, då de funkar väldigt bra att blanda och ger ett snyggt intryck. Jag har totalt 11 serviser, (ja , jag vet det är galet!) som jag flyttar runt lite.

Jag brukar skifta och byta ut lite då och då, beroende på humör, säsong och inredning. På landet har jag nu skiftat till blå/vitt inför vintern. Pergola, Swedish Grace ( hav) och Mon Amie har åkt upp på hyllorna. Det blandar jag sedan med pressglas i plast! Ja, du läste rätt. Plast.


Så fort jag hittar lite "snyggare" serverings delar i plast så köper jag det. Tallrikar och vinglas har jag hittat i Oslo och besticken på Nordik.

Besticken är lite "Olga" och "Chippendale" stil vilket känns kul att ta med till stranden eller picknicken. De finns även i andra färger och kostar 99 kr för ett set om 12 delar. Jag valde vita då det är snyggast på sommaren. Inget jag har till vardags med andra ord då är det metall som gäller. Snygga att ha framme året runt, lite dämpad kitsch.


Vill också passa på att rekomendera en bok för dig som gillar skaldjur. Det är Mannerströms bok som heter "Skaldjur". En helt suveränt snygg bok med mycket snygga bilder och läckra recept. Ett måste på Bohuslän ;-)

Jag har två områden i köket på landet och väldigt många serviser, I den andra delen/rummet av köket har jag "Rim" från Rörstrand kombinerat med japanska skålar och bägare. Även det i blått.
När den servisen kom så föll jag direkt för formen. Det var Vico Magistretti som formgav den och han kallade även glasyren ( färgen ) "Ballerina blue". Fantastiskt namn på en glasyr. Idag finns inte servisen kvar i sortimentet men det finns ju så mycket annat att välja på.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Men Henrik, 11 serviser :) haha!!! Måste vara kul att byta och blanda hej vilt!

Missa inte att tävla hos mig. Du kan vinna valfria designprylar för 1500:-. Länka gärna ;) haha!!! En urgullig tjej som har startat webshopen, Lekfull Design skulle vara kul att hjälpa henne igång!!!

Trevlig helg på dig!
Sofie
Nanna sa…
Mon amie servisen har vi 6 koppar som vi fick av min sambos farmor i julklapp. I orginal förpackning o allt. "ja de låg där hemma o skräpa så ni kan väl lika gärna ta dem? De får bli en julklapp om ni vill" Ehh.... JAA!!!
Anonym sa…
Hej snygge H,

Det var inte i går som jag steg in i Din dejliga värld! Nu skall jag ta igen vad jag har missat, och vill bara berätta att jag genast blev absorberad av mumintroll, Chippendale bestick och allt annat som det står H på!

A
Bull farmor sa…
Jag har en Ostindiaservis...och en annan Höganäs som jag varierar med!!! Jag verkligen älskar mina fina blå serviser!!!!!!! Ha det gott!!!!!
Vilken mysig blogg jag trillade in på här!! Håller med, ääälskar också porslin och skulle gärna vilja köpa lite nytt att ha i skåpen! Har nu Tack för fina inspirationsbilder!

Kramizar aka