Lappat och klart!


Just nu återvinns det mer än någonsin inom design och inredning, vilket är underbart!

Robi Renzi har gjort dessa skåp för RenziVivian med en form utav lappteknik. Att bevara delar från antika möbler och sedan bygga ihop dessa delar till något helt nytt känns ju riktigt rätt.

Dessa skåp visades under Milano´s möbelmässa och jag kan tänka mig att de fått stor uppmärksamhet. Det är ju inte lätt att "slänga ihop" ett skåp av så många delar och dessutom få dessa att bli något snyggt.


Jag gillar skarpt att delar såsom ben har använts för att lägga till en extra touch på designen.

Lägg märke till också att olika typer av beslag används på både lådor och dörrar. Snyggt, snyggt och miljövänligt!

Bilder: via perspectiveglobal

Kommentarer

Helt underbara, lek med material, stilar, former, ett sånt vill jag ha!
Det här lekfulla som har tagit plats inom design och kultur är något jag också gillar skarpt... att inte ta sig så förbaskat på allvar, det bådar gott för oss medmänniskor:-)
gillar absolut idén att göra nytt av gammalt, känns väldigt bra för miljön
Wilma sa…
Men. Så. Läckert. Wilma like! ;)
Helt underbara skåp, gillar verkligen att återanvända.
Tant Grön sa…
Ett sånt skåp skulle jag kunna tänka mig att ställa i farstun. Synd att man inte kan snickra själv, det ser inspirerande ut!
Livsnjutaren sa…
Verkligen en härlig kompott,kan tänka mig att dessa möbler drog åskådare. attans att jag slängde teckningen som min dotter och jag knäpade på för några veckor sedan. Vi ritade ett djur av 7 olika djur. Huvudet häst,halsen giraff osv. Kul att vara kreativ med ett annorlunda tänk. Har 2 IKEA-cdställ som jag ska göra om. Ska bli modern kluddkonst på fiberduk på en stålställning och sedan finaste och unika golvlamporna som finns att skåda i vår lilla byhåla.