Höganäs i trendig tradition.


HöganäsKeramik har just haft pressvisning för sin nya linje som de tagit hjälp av FRONT med att utveckla. En serie som du kan hitta i butik vecka 42 runt om i Sverige.

Med en tillbakablick på tradition och hantverk, som HöganäsKeramik verkligen står för, har man bl.a tagit fasta på den ursprungliga kruset.

Handtagen och hänklarna ( "öronen" ) är tjockare, mjuka och runda i formen.


Detta är bara en start i samarbetet med FRONT och redan till våren kommer både tallrikar och assietter i nya former. En annan spännande sak är också att det kommer nya produkter för "matlagning i ugn".

MEN för er som undrar så kommer de "vanliga" runda tallrikarna kommer finnas kvar så ingen fara på taket för de som samlar och använder "collection" serien i tallrikar.


Nya muggen tucker jag känns rejäl och har en snygg form. Att dessutom det snygga träfatet fungerar som lock tycker jag är ett stort plus. Hänkeln har en snygg rundning och är lite större och vidare, vilket passar mig som har väldigt stora händer.


Ljusstakar har vi sett en hel del utav, och liknande den här formen. Samma sak här, traditionsenligt och rejält. Enkel och snygg som den är.

Alla delar nedan finns i glasyrerna vit (matt), grafitgrå (matt), vit (blank), sand (blank), havsblå (blank), rosa (blank) samt äppelröd (blank).

Några prisexempel är;
Kaffemugg med träfat, 33 cl 129 kr

Temugg med träfat, 50 cl 179 kr
Skål, 50 cl 129 kr
Skål, 1,5 l 299 kr
Skål, 2,5 l 399 kr
Skål med handtag, 5 liter 899 kr
Tekanna med träfat, 1,5 liter 799 kr
Ljusstake, 15 cm 249 kr

HöganäsKeramik har även en kampanjblogg som skrivs av Jannice på Simplicity. På kampanjbloggen kan ni bl.a följa vad som händer med samarbetet med FRONT.

Bilder: Fiskars/pressbilder

Kommentarer

S
N
Y
G
G
A

Ha en bra dag :)
Håkan
Bull farmor sa…
Säger som Håkan.......Snyggt!!!!!!
Brunkullan sa…
Snyggt! Jag samlade under 90-talet på höganäs muggar med träfat. Tyvärr i ocragult och i terracotta. (alla andra samlade de utlramarina eller violblå..jag ville inte ha samma som alla andra..).
Inget jag finner charmigt idag.

Jag blir dock sugen på de där nya:) Men kanske i neutrala vitt eller svart!

Susanne
Det är så himla trevligt att kika in hos dig och få lite trenduppdatering om allt möjligt skoj - klassiskt och nytt. Särskilt för mig som bor utomlands är det toppen att få lite input om det som händer på den svenska marknaden, då jag ju naturligt inte har så bra koll längre. Nya Höganäskannan är ju underbar och skulle passa alldeles förträffligt i mitt svengelska bland-hem.... ;-D

Varmaste hälsningar och tack för en snygg, välskriven och trevlig blogg!

Helena, The Swenglish Home
Är en Höganäs-fan.... och har allt möjligt som producerats genom åren... DET där gillade jag... tekannan och kopparna.... Kopparna ser sköna ut att hålla i... och så är dem så där vida som jag tycker tekoppar ska vara... och kannan är bara snygg... helt enkelt :-)

Ha det gott!
/Charlotte