Arkitektur som utstrålar lekfullhet och design.


Nyss hemkommen från Hamburg med kameran full av bilder. Det blev bara hus denna gång. Som jag skrev tidigare hade jag tänkt att utforska en hel del utställningar m.m. vilket inte blev av. Jag fastnade istället för alla nya hus i hamnkvarteren.

Dyrt att bo i området är det, ett exempel är detta huset överst på bilden som ligger vid båt terminalen, det startar i botten på huset på ca 2500 Euro och blir dyrare ju högre upp man bor.


Mellan alla kanaler har det, sedan jag var i Hamburg sist för 2 år sedan, växt upp arkitektritade hus som svampar ur jorden. Designen på alla hus skiljer sig rejält och försöker vara mer annorlunda än huset bredvid.

Glas, tegel, betong och stål är karaktärstypiskt och utmärkande för hela området vilket passar väldigt bra in just i hamnmiljön där stora magasin och lyftkranar blandas in emellan husen och efter kajkanterna.


Som sagt är det väldigt dyrt att bo i det här området men man får mycket för pengarna skulle jag tro. Eftersom området är nybyggt ,och det byggs fortfarande, så finns snygga butiker och restauranter i området som även dessa har satsat på snygg design och inredning.

 Det har blivit en hel ny stadsdel som hamnat bakom modelltågsmuseét och kryddmagasinen i centrum.


Detta huset på bilden ovan är ett av mina favoriter. Stålbalkar som håller upp konstruktionen och glas, glas och åter glas. En ren och snygg industriell byggnad som jag gärna skulle flytta in i.


Det här runda huset är ju helt underbart det med. Det bryter verkligen av helt bland alla kantiga linjer som alla hus följer. Kul och snyggt ritat.

Bilder: Henrick Eriksson mobiltelefon bilder.

Kommentarer

Kul att se att Hamburg har nya spännande områden där husen skiljer sig från varandra. Det är så spännande att vandra runt i städer och titta på byggnader.
Pauliina sa…
Häftiga hus. Jag gillar den sista ägg formade. Fint Hus reportage du har gjort!
S
Å

R
I
K
T
I
G
T

C
O
O
L
A

H
U
S

Ha det gott
Och Välkommen Hem :)
Håkan
Kul att se bilder från Hamburg, ser spännande ut. har inte varit där på över 10 år ser ut att ha förändrats en hel del, fast det jag såg då var konstmuseer och gallerier, sikten var liksom inställd på det och inget annat..