Tvålbreak innan det kommer mer Formex


Igår kväll gav jag mig på att göra lite tvålar. Hemkokta med honung och kokosolja. Det är verkligen hur enkelt som helst, dessutom blir det snyggt till badrummet då man kan bestämma själv vilka dofter, oljor m.m som skall vara i.


Jag startade med att plocka fram tvålblock som jag köpt på panduro och även de tvålar jag lagt undan som har lite anticeptisk verkan. Dessa hackade jag upp i småbitar och lade i ett vattenbad. När det hade smält tog jag det åt sidan och lade till honung, honungs essense och linfrön ( för utseendet bara).


Från Clas Olsson har jag en silikonform för muffins som jag sedan fyllde med tvål massan.


In i kylskåpet för snabbkylning bland ketchup, smör och salami i ca 30 minuter.


Nu när de har stelnat blir det snygga tvålar med en gudomlig doft som skall slås in i plast och presentpapper. Perfekt att ge bort i present eller lägga in i badrummet. Kostnad per tvål blir runt 7 kronor och det är det ju väl värt med tanke på att det bara är jag själv som bestämmer innehållet. Nästa gång blir det torkade penseér, vilket jag har gott om just nu;-)

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Bull farmor sa…
Tack för tipset, har länge tänkt jag skulle göra tvålar i den vackra rosa formen som jag fick av er till jul!!!! Kram kram
Unknown sa…
Kul!! Så roligt att du varvar mellan tvålar och salamin i kylen:):):)

Ha en fin helg!
AnnaL
bakformen sa…
Det ser verkligen kul ut, måste testas....

Hälsningar Pia