På väg mot inredning med färg


Vi håller på för fullt här hemma i nya lägenheten för att komma till rätta och några delar är ju för mig prio ett.

Nämligen kontor och sovrum. Kontoret är målat och skrivborden är på plats och även roboten robert har fått sin plats i fönstret.Jag har två skrivbord som står i vinkel mot varandra för att jag lätt skall kunna få plats med allt och för att jag vill ha utsikt när jag sitter och bloggar eller skissar på något. Jag tänker bättre då har jag fått för mig.


Det finns även plats för en gäst säng och alla pärmar m.m. Två hurtsar från IKEA har fått ett hyllplan som topp vilket passar perfekt för mig att ha pärmarna på. En lagom höjd som fungerar när man sitter ned.


Sovrummet har inte hunnit blivit målat ännu i den mörkgrå förg som vi bestämt. Vi är ute efter en  betong grå färg som är lugn men ändå lite tuffare. Som ni ser är det en hel del religösa symboler på väggarna.

Jag tycker det känns skönt att blanda alla olika kulturer och religösa symboler, så i sovrummet trängs allt från katolska ikoner till buddha och annat vi samlat på oss under bl.a resor.


Vardagsrummet skall målas vitt, det har idag någon mystisk "nikotin"gul färg som jag INTE gillar. Med vitt som grund är det så lätt att lägga till färger, dessutom syns de bättre och ger ett starkare intryck.


Tavlor hängs upp trots att vi inte målat om, det får ju ta den tid det tar att måla och fixa i ordning, allt kan ju inte hända på en natt. Vid liggfåtöljen står lampan från Habitat, design Helena Christensen. Me like.


Köket. Inte är det mycket färg här inte, men väggen har fått sin griffelfärg på sig och det kombineras med glas och rostfritt. På väggen hänger min favorit tavla, ett stort fotografi från BellaH.  Istället för massor av färg i köket kommer vi använda blommor m.m för att skapa liv.

Mycket, mycket återstår och vi skall ut på jakt efter ett slitet köksbord, gärna från en verkstad eller industrilokal. Det ser jag som en utmaning att hitta, men skam den som ger sig.

Lite bilder iallfall så ni får de åt vilket håll det går. Även om det inte är så mycket färg just nu så kommer det att bli mycket mer så fort "grunden" är klar.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Brunkullan sa…
Ni bor så snyggt!!
Åk runt i industriområderna och gå in och fråga om de har något slitet att sälja..haha...det piggar säkert upp.

En sliten gammal snickarbänk med skiva på vore kanske något?
Tycker det är så snyggt i det här hemmet: http://caisak.blogspot.com/search/label/our%20home

Hon har ny blogg nu, men den följer du kanske redan?
Susanne
Jerpa sa…
Varför inte grovspackla en vägg för att få den gråaktiga betongkänslan + struktur?