Nästa vecka är det FORMEX.


På torsdag (den 12:e) nästa vecka startar FORMEX, en mässa som är en mötesplats för inredning, design, arkitekter, present och porslinshandlare, media och många fler som arbetar inom dessa områden.

Givetvis kommer jag åka upp och köra en bevakning utav hela mässan och vad de har att erbjuda. Några föreläsningar är planerade och likaså en bloggträff med många utav de bloggare som hade en träff i höstas.Vad som jag också tycker känns kul är att vi på MIKMAK ställer ut för första gången i år. Nyheter inom både kuddar och doftljus. Men mig hittar ni inte i montern, där står säljare samt formgivaren Karin Enberg.

En kollektion som kommer att visas är YAYA som är formgiven utav Karin Enberg. Mönster inspirerade utav både afrikanska tyger och svensk kurbits.Karin Enberg arbetar med mönsterformgivning och grafisk formgivning i Sverige och Storbritannien.

Med flera års erfarenhet av mönsterformgivning mot inredning och offentlig miljö designar hon mönster som påverkar sin omgivning. En liten föraning får ni genom nyckelhålet här ovan.

MIKMAK ställer ut i monter C15:59

Vad som är riktigt kul är att MINH Inredning ställer ut som montergranne, vilket känns riktigt bra.

De har massor av nyheter som känns fräscht och "pastelligt", blandat med brodyrer. Kolla in på hennes blogg HÄR för att kika lite på några utav nyheterna som visas under FORMEX. Vackra färger och mönster i både kuddar, överkast och andra inredningsdetaljer. Jag ser verkligen ram emot att få se hennes monter då jag är en stor "fan" utav hennes koncept och tankar.

MINH Inredning ställer ut i monter C15:69

Andra företag som jag verkligen ser fram emot att få se är Bl.a Himla, Sagaform, Rice, Neon Living Aps och många fler.

Dessutom finns ju ett flertal utställningar och föreläsningar om allt inom trend, beteende och annat som man inte kan missa. En spämmade sak är ju "young designers" som brukar vara otroligt bra och kul att se.

Jag lovar att hålla er uppdaterade under veckan med vad som finns på mässan, så kamera och dator är med.
Bilder: Formex, mikmak
Kollage: Henrick Eriksson

Kommentarer

Jerpa sa…
Ja det är synd att det är "fel" vecka annars skulle det varit jäkligt intressant att gå på mässan. Men om du uppdaterar bra som du brukar så ska det nog gå bra ändå ;)
Lycka till!
Gick det bra med lådor/skåp förresten. Det vi finurlade på i våras?
Kul,,,,,,,å lycka till :)
Håkan
Tack för den länken! Det ska bli jättekul att ses.

Ett roligt föredrag tror jag blir "Sagan möter verkligheten" med Frida Wanselius. Hon är bra tycker jag. det är på fredag kl 14.
Spännande förresten att se er nya kollektion. Jag gillar både kurbits och afrikanska tyger. En kompis till mig hade afrikansk butik i Gamla Stan. Vi brukar äta frukost tillsammans i våra butiker. Nu har dom flyttat till Slussen. Dom har jättefina afrikanska tyger. Fantastiska färger!