Laptop - PC eller MAC vilken skall jag välja??


Det är bara att inse fakta, jag behöver en ny bärbar dator. Men vad skall jag ha? Efter ett besök på MACforum Nordstan i Göteborg så blev jag inte klokare. Då jag inte haft MAC förut så funderar jag på att skaffa en bärbar 15" eller 17" tums macbookpro.

Tyvärr så fick jag inte den hjälp jag behövde så det blev inget köp den dagen och nu börjar jag tvivla på om det är en MAC jag skall ha. Jag har ju dessutom ingen Iphone och jag behöver en telefon jag kan använda som mobilt kontor. Har HTC HD2 idag vilket inte går att synka med MAC.

Här kommer ni in i bilden. Jag behöver en dator som jag kan hantera mycket bildmaterial i , snabb processor, bra batteri tid och lätt att manövrera i menyerna. Alltså inget vrål åk och inga tunga program. En bloggdator med andra ord, som följer med på alla äventyr.


Det finns ju idag en uppsjö utav datorer, Dell, Siemens, Samsung, Acer, Apple, Fujitsu m.fl. och alla är i stort sett bäst enligt tillverkarna. "PCföralla" har jag skummat mig igenom och fått lite föraningar.

Vad har du? Har du testat både PC och MAC? TIPS?

Hjälp mig gärna för jag är i akut behov av en laptop!
Lämna gärna en kommentar eller maila på moltaz@hotmail.com


Bilder: dell, mac, pcbuying och Cnet

Kommentarer

Jimmy sa…
Mac är min rekommendation. Jag gick över till mac från pc och jag är supernöjd. Det har varit bra batteritid, enkelt att jobba med och klarar av multimedia galant. Jag kör en 15" skärm och den räcker mer än väl samt att den är smidig. Då det gäller synkning av telefon så gjorde jag som så att jag köpte en Iphone helt enkelt för att det skulle funka ihop.
Anonym sa…
Jag jobbar med båda o säger mac!
http://www.idg.se/2.1085/1.331467/hardtest-av-nya-macbook-pro
Macen är gedigen, min iMac-jobbdator har gått/går 8 tim dagligen i snart 4 år med alla "tunga" program i Adobe CS3 + några till. Har ALDRIG krånglat. Nu är den dock lite seg men lite extra minne så blir det fart igen. Hem PC'n (lagptop) som däremot har gått betydligt färre timmar och vanlig surf osv, i 3 år, är seeeg och trött. Processorn kommer att gå sönder snart...
Men så är prisskillnaden minst 13.000....du får vad du betalar för.....
//Mia H
Jag kan bara hålla med de tidigare kommentarerna. Jag bytte till Mac för ett och ett halvt år sedan och har inte ångrat det en sekund. Första dagarna känns det kanske lite ovant, men man vänjer sig fort. Snabbjobbat, inget krångel, väldigt sällan som datorn hänger sig och sånt. Men det bästa av allt är att allt ser mycket snyggare ut på en Mac. Både på utsidan och insidan.

Nackdelen är att om du har köpt program för windows (tex Officepaketet) så funkar inte de utan du behöver skaffa Mac-versionen av programmen. Kan bli dyrt.
Unknown sa…
Jag är fast med MAC...den är bäst enligt mig eftersom jag gillar att fota samt redigera bilder,
och den är enkel och använda.

Tack för en bra bevakning av formex.
Kika in senare hos mig, en ny inredningsforum är på gång:)

Kram Annaleena
Jag har en MacBook Pro 13" och rekommenderar den verkligen! Perfekt storlek och väldigt bra, dessutom så jäkla snygg!

Tycker du ska gå till Mac Forum på Kungsgatan istället - jättetrevlig personal och bra service. Man får ju delta i kurser kostnadsfritt också... =)

Kram
DAHLARNA sa…
Jag köpte en Dell Inspirion 15 i januari & är kanonnöjd med den på alla sätt! Jag har ju en iPhone & är tokkär i den, men jag valde ändå att köpa en PC. Dels eftersom jag har en del program till PC, som jag inte har lust att köpa nya & det går bra att använda iPhone trots att man har PC. Jag tycker dock att MAC alltid har snyggare design & de har många smarta & bra lösningar som PC inte har. Sedan är MAC lite dyrare - om man ska ta med priset i helhetsbilden.

LYCKA TILL med datorinköpet!
KRAMAR!
Brice sa…
PC utan Windows skulle jag rekommendera... d.v.s med Linux eller liknande.

Dessutom kan du bara fokusera på öppenkällkod angående programm... om det enda du vill är en bloggdator finns det allt grattis och lagligt att lada ner.

Bra och billigt alternativ.
Jerpa sa…
Såg först inte att det var länkat härifrån i FB. Men som jag skrev där. Mac, den är visserligen lite dyrare men du slipper virus, du kan göra både win och mac-program. Om du så vill kan du även köra windows på macen.

Vad är det du vill synka med mobilen? Bilder, kalender, mail?
Själv kör jag visserligen inte mac, men jag börjar använda googles saker mer o mer så som kalendern o mailen

För övrigt går det att synka mac med HD2, läs mer: http://www.markspace.com/products/windowsmobile/mac/windows-mobile-sync-software.html?source=picker_windowsmobile
Annelie sa…
MAC!!!
Mindre krångel och super för bildmaterial.
Yvonne sa…
En MAC ska du självklart ha! Du lär inte bli besviken...
Mattias sa…
Bytte till Mac för ett år sedan och har inte ångrat mig en enda ynkaste liten sekund.
Wilma sa…
Sällar mig till Mac-skaran.
En kommentar till Office-programmen. Om man köper Macs egna variant av Office - iWorks är det tom billigare än Officepaketet för Mac och jag tycker det finns smartare funktioner, i framförallt Pages (ungefär Word).

Är också en PC-tjej sedan många år och bytte till Mac för ca 1 år sedan, tycker startsträckan var kort, något längre med iWorks-progammen - för man är så "programmerad" var i menyerna i Windows man gör vissa saker.