Kräftor och kastehelmi ikväll.


Idag har vi gäster här hemma och det blir kräftor, kräftor och kräftor.
Jag föredrar ju insjökräftor fast jag bor på västkusten. Det är det jag är van med sedan barnsben och jag gillar den riktigt röda färgen.


Till det blir det inte märkvärdigare än ost och aioli (med lime). Jag tycker om enkelheten då kräftor har en riktigt god smak i sitt spad. Aiolin får ligga i mina Kastehelmi skålar från Iittala. Dessa som Oiva Toikka designade redan 1964 och som nu relanserats.


Jag brukar rosta bröd och skära upp i trianglar för att det både är enklare och snyggare. Servisen idag är från Iittala och heter "Teema". Vitt och snyggt som funnits i en massa herrans år. Det är Kaj Franck som redan 1952 designade denna snygga servis.


Som servetter använder jag kökshanddukar. En snygg och funktionell servett som dessutom är rejäl. Dessa är från IKEA. Sen är det ju citronvatten gör att göra ren sina fingrar i efter allt kräftspad.

Smaklig spis och trevlig lördag!

Kommentarer

Bull farmor sa…
Åh va trevligt!!! Ha en härlig kväll!! Kram
Va smart med en handduk som servett.....SMART :)
Håkan
Anonym sa…
Tänk att Du inte märkte att det satt en långbent skånska under bordet, och norpade bröd, ost & aioli (nej inga kräfter, jag lovar... hellre döden)....

By the way, handdukar har jag också alltid som servetter och tycker det är ett lysande sätt att alltid ha just fräscha handdukar & alltid sprillans nya servetter..

Jaha, vad är det jag tjatar om här då, ingen aning, men låt mig få avsluta med att önska Dig lycka till i min tävling, om Du någon gång skulle ha vägarna förbi mig ;)

LAV

A