Ethnic Chic - Afrikanskt på G?


Jag hittade denna kudden hos ILVA. Den får symbolisera mina senaste funderingar om just de afrikanska influenser som man ser just nu smyga sig in både bland konstnärer,designers, musikvideos och inredning.

I min skalle snurrar mycket afrikansk inredning och design just nu. Många " Hemma-hos" reportage kommer från Sydafrika på internationella inrednings sajter, Stylister med fotfäste i Sydafrika m.m.

Visst har det varit fotbolls VM nyligen i Sydafrika och det ger en extra skjuts för designers, inredare och arkitektur från Afrika. Men den har inte kommit igenom riktigt. Åren 2006-2007 var det de stora åren för afrikansk mat, vilket inte riktigt fick fäste i Sverige eller Norden. Kan vi se det nu? Är det på G?


Från senaste utställningen med Kossi Aguessy så visar han upp dessa afrikanska masker i nya färger och ny design. Också ett bra exempel på det nya och fräscha som dyker upp just nu.

För mig känns afrikanskt helrätt (och jag kan ha fel), men det dyker upp mer och mer hela tiden.  Min egen lilla trendspaning så här en måndagsnatt.

Vad kudden kostar? 399: - hos ILVA.

Bilder: ILVA och Kossi

Kommentarer

Anonym sa…
Är du ute efter gratis spotify premium? Gör som jag, registrera dig på gratisspotify och börja samla poäng. Din första månad samlar du ihop till jätte enkelt med bara gratiserbjudanden. Det är när du ska nå din andra månad du får kämpa lite.
Genom att registrera dig genom min länk får du 20 POÄNG istället för 10 när du registrerar dig. PASSA PÅ! Det är sjukt enkelt :)

http://gratisspotify.se/?refid=12018
Jättefin, höll i den igår när jag var på Ilva... sååå snygg!
Tant Grön sa…
Gärna ethnic chic, det blir man verkligen glad av. Frågan är bara om det går att kombinera med shabby chic. Eller snarare shabby utan chic.

Du är väldigt flitig, hur ska jag hinna med att läsa ikapp, jag bara undrar?
hie, min første gang her!
African colours are pure joy of life!
Indaba sa…
Indaba är en webshop som säljer afrikansk design,också papper och kaffe från Costa Rica.Många av våra produkter är producerade av återvunna material.Nästan alla produkterna kommer från fairtrade godkända företag eller organisationer.

Besök vår webshop wwww.indaba.nu