Kottar, penseér och sköldbräckor


Ja, nu blommar det igen efter lite regn. Digitalis finns i hela trädgården och jag tycker de är så fantastiska inuti klockorna. Helt otroliga färger och färgställningar.


Min Flammentanz ros på hörnet har vuxit till sig och klarar knappt att hålla grenarna uppe för alla rosklasar. I mångas ögon en simpel klätterros , men jag gillar den skarpt!När skog togs ned tänkte jag att nu dör väl mina Sköldbräckor (ö.v) utav så stark sol, men tvärt om har de skjutit iväg rejält, underbart då jag tycker bladen är så fina, påminner om nåt från Juratiden.

Likaså Gunneran som skjuter upp sina kottar ur marken. Den kallas ju även "Giant Rhubarb"för sina enorma blad den får efter några år. Utseendet påminner om rabarber, dock har stjälkarna taggar och bladen lite flikiga.


Ballongblomman misslyckades jag totalt med i år, mycket för att jag inte hann driva upp frön p.g.a ryggoperationen. Men EN har jag och skall vårdas ömt. Jag har ju inga frön kvar så denna måste växa.

Penseér är ju mina favoriter på våren och de får hänga med fullt ut över hela sommaren. När den börjar bli lite "välväxt" och risig så klipper jag ner den i bott, den kommer på en vecka med fantastiskt blå blommor åter igen.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Jerpa sa…
Hur gick det med den där blomman du bröt stjälken på.
Sködbräcka och gunnera är verkligen som urtidsväxter, och de kan bli väldiga om de får plats och vatten nog.
Flammentanz är väl en fin ros, jag tycker inte att man behöver vara rossnobb..
hihi.........vad är en rossnobb ?? :)
Du e väldigt flitig med inlägg :)
Fint ställe du har.....
Ha det gott
Håkan
Flammentaz är fin.... har den också och den är precis som din överfylld med tunga blomklasar just nu.......Digitalis kan man inte ha för många av....men penséer har jag svårt att behålla när det är dags för sommarblommor i krukorna... Slänger dom faktiskt helt brutalt i komposten.... :-)

Ha det skönt i värmen.... (inte orkar man göra mycket nu...)
/Charlotte
Tant Grön sa…
Jag gillar simpla rosor. Det vill säga lättskötta. Såna som man inte behöver kinka så mycket med för att det ska bli något. Flammentanz är en fenomenal ros! Min blommar högt ovanför taket till skjulet nu, där jag inte kom åt att beskära den. Det sticker upp några gamla risiga grenar som borde ha klippts bort, men vad gör väl det när hela busken bara flödar över av blommor!
Vilken fantastisk kväll det är förresten...
Oj, vad mycket att läsa ikapp!
Vilken fantastisk trädgård du har där på Orust! Fingerborgsblomma har jag också haft i trädgården i år, måste kommit från grannen för jag har inte haft den tidigare.
Har du haft blommor på sköldbräckan, dom är så fina? Gunneran ser spännande ut, tror inte jag sett den i verkligheten någon gång.