Istället för snygga krukor. Billigt, snabbt och enkelt.


Jag gillar att plantera i krukor även om det är ett fasligt vattnande.

 Jag har ett litet trick som funkar på snygga terakottakrukor när man inte vill att de skall torka ut så fort. Jag brukar lacka insidan med hammarlack eller båtlack, då behåller jorden vattnet bättre.


Ibland räcker ju inte krukorna till för allt man vill driva upp eller plantera om, då fungerar konservburkar kanon. Bort med ettiketten och några hål i botten - klart!

Konservburkar kan ju också målas om i glada färger eller griffelfärg och då är det roligt att blanda olika storlekar med varandra så det händer lite. Jag föredrar att ha mina "råa" utan ettiketter. De reflekterar ljuset och jag gillar att formen med ränderna kommer fram i blänket.


Ett annat "akut" trick är att ta brunpapper och skrynkla till och sätta runt den råa krukan, då smälter de in snyggt bland terakottakrukorna på ett bra sätt.

Man kan ju köpa vaxat papper på ark, det ger ju ett extra snyggt utseende och kanske lägga till något snyggt rep eller band. Jag gillar när saker är lätta att göra och dessutom enkla. På bilden ovan har jag använt insidan på en matkasse från ICA. Funkar det med.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Disa E sa…
Men så smart!!Jag brukar iofs också ha konservburkar till ljuslyktor,fimpburkar och annat smått och gott,,men det med papper runt har jag aldrig tänkt på och vad fint det blev!
Jag är också mer för det råa naturliga om man säger så.
Inte för mycket krimskrams som tar blickfånget från själva blomman :)
Ha en skön fortsatt sommar.
Anonym sa…
Snyggt som vanligt kära H!!

Agneta
Konservburkar ger en skön känsla och oblekt papper är aldrig fel... Verkligen snyggt! Det enda som är synd med konservburkarna är att de flesta man har hemma är så små.... Funderar därför att köpa olivolja i dunk (istället för de glasflaskor de oftast blir) för att kunna ha själva dunken till basilika eller ett litet citronträd eller nå't annat skoj :-)

Ha det gott!
/Charlotte
Insidan av en ICA-kasse.... det var ju supersmart!! Thanks darling!
Fick du lite regn idag? vi har haft några riktiga skurar o lite åska härute på ön.
Du e uppfinningsrik du :)
Håkan