Houston, we have a problem.


Ett problem har uppstått. I min kompostkvarn har en koloni getingar hunnit bygga ett stort, och då menar jag stort, getingbo.

Jag vet inte riktigt hur jag ska göra nu, skulle ju behöva använda kompostkvarnen. Jag upptäckte det då jag skulle skjuta den 20 cm åt sidan och en hel svärm kom ut. Det slutade i tre stick på benet.


Jag har ju alltid varit allergisk mot getingar men den här gången gick det bra, nu är bara frågan hur jag skall gå tillväga. Det lutar åt att trä över en säck och spraya med insektsmedel mot getingar.

Vi får se hur det går, man vill ju inte döda dom samtidigt, men å andra sidan behöver jag min komostkvarn. Den var ju inte gratis heller.

Har du några andra tips om hur jag ska få väck getingarna?

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Tja,,,,,,kankse slangen?? :)
Håkan
Har du avtal med Anticimex? Om inte så prova att spraya Radar på dem, nder en säck kanske? Vi fick göra det i sommarhuset förra året, då hade getingarna byggt ett jättebo i vedboden. Hade inte avtal med Anticimex, ett besök skulle då kosta 2500 kr. Funkade finfint med en sprayburk Radar istället.
Har ingen aning om hur du ska få bort dom, att trä en plastsäck över och spruta in gift låter som en bra idé, se bara till att det är riktigt tätt!
Vi hittade ett jordgetingbo när vi grävde ur komposten ett år. Tipset vi fick var att elda upp det. Getingarna dog men min man hann ändå få stick och benet svullnade upp så mycket att det blev ett par läkarbesök. Dom är inte att leka med, getingarna, så ta det försiktigt!
jenny sa…
Hahah när jag såg den första bilden trodde jag att det var en superdesignad elefant att ha i trädgården. Kram i värmen!!!