Electrolux gör en miljöinsats med "Vac from the sea"


Jag brinner ju för miljön som ni säker alla vet och vad gör mig inte gladare än att Electrolux planerar nu att göra en insats för att öka medvetenheten om hur vi förorenar våra hav.

"Vac from the sea" heter projektet vilket innebär att Electrolux planerar att samla in plast som flyter runt i våra hav och tillverka ett antal dammsugare utav detta. Electrolux hoppas att detta skall öka medvetenheten och ge inspiration. Fantastiskt att ett företag tar sitt ansvar och använder det i sin design utav produkter.


Idag flyter det iland , bara i Bohuslän, över 5 000 kubikmeter (!) plast om året i skärgården. Min första tanke är hjälp!! Ha detta med i tanken nästa gång ni är och badar. Ser du en bit plast i vattnet, ta upp den.

Med dagens beräkningar så flyter det runt mer plast i Stilla havet än storleken av Texas delstat. Vilka otroliga mängder när man sätter det i proportioner.


Plasten kommer att samlas in bl.a från Hawaii, Östersjön, korallrev utanför Thailand, Skagerrak, Medelhavet och Atlanten.


Jag avslutar med ett citat från Electrolux VD;

”Världshaven är fyllda med plastavfall. Samtidigt finns det en brist på återvunnen plast på land. Att ha tillgång till miljövänliga och hållbara råvaror, däribland återvunnen plast, är avgörande för att kunna tillverka hållbara produkter, och samtidigt bistå konsumenterna i deras ambition att göra sina hem grönare. Jag hoppas därför att människor tillsammans med oss är beredda att uppmärksamma den här frågan och öka medvetenheten om hotet som plast utgör för marina miljöer, och det akuta behovet av att ta bättre hand om den plast som redan finns." Hans Stråberg, VD och koncernchef, Electrolux


Några ord till Hans Strålberg; Du och företaget har fått en stjärna i himlen av mig och klivit upp i toppskiktet på min idol lista.
Härligt Electrolux!

Det vore kul att få se när dammsugaren kommer ut, är spekulant direkt även om den kommer att kosta. Skapade ett "ha begär" hos mig direkt.

För dig som vill läsa mer och följa projektet kommer några länkar;


Bilder: B.E.A.C.H, Electrolux

Kommentarer

Bull farmor sa…
Vilken fantastisk tanke..men visst blir man förskräckt att det ligger så mycket plast o skvalpar i våra vatten!!!!!/Kram
Bra Projekt :)
Ha det gott
Håkan