Vico Magistrettis Dalú i ny skepnad.


Många känner nog igen Vico Magistrettis Dalú lampa från 1969.

Vico Magistretti är en enormt duktig arkitekt och formgivare, han har jobbat med många kända namn och företag bl.a Kartell, Fritz Hansen och Rörstrand. Se tidigare inlägg.

Nu har den ju fått nytt liv i form av transparant plexi. Formen tillhör ju en av klassikerna inom belysning och det är inte länge sedan jag såg ett av originalen på loppis. Det var ju en populär lampa redan då så man kan hitta dem lite var stans.


Röd, orange, svart och vit. Dock är endast de färgade i transparent plexi. Så läckert!


Du hittar den bl.a hos Furnish.se där den kostar 850 :- kronor. Saluförs av företaget Artemide.

Bilder: Artemide

Kommentarer

Anonym sa…
Henrik, det är tydligen bara Du och jag som är uppe med tuppen, så här en midsommardag. Lamporna Du visar är coola, men jag har aldrig sett något liknande. Men jag är inte den bästa att prata design med.... därför har Du blivit en av mina nutidsupplysare ;)

Jag tackar för att jag får ringa ang. frågor kring headern, men inte fått tummarna loss. Jag tycker Du har fått till en dejlig och personlig layout på Din blogg!!

Agneta

Ps. nu är det loppisrace på Österlen klockan tio, då står man i kö och stångas med armbågarna ;) Ds
RIKTIGT COOL :)
Ha en fortsatt bra helg
Håkan
Annelie sa…
Ha, ursäkta Mr. Magistrettis, men den här lampan ser ut som om den hör hemma på en frisörsalong över huvet på en tant.

Jag uppskattar dock tänkandet och skapandet. Tycker att nedre bilden är en bra vinkel där man ser den diagonala linjen, där det nästan ser ut som om man skulle kunna vrida nedre delen 180 grader.

Tittade på tidigare inlägg och gillade servicen. Det var mer i min stil. För att inte tala om brickan med ormbunkemönster- den var snygg Henrick!
Halloj!

Är svag för designad plast..... Är ingen samlare, eller har några mängder direkt. Men när vi renoverade köket i en blandning av gammeldags stil och modernt restaurangkök inköptes ett antal Kartell-prylar som fick stå för den modernare looken av detaljerna. Barstolar, taklampor och kökspall än så länge har det blivit. Skulle dock kunna ha mycket, mycket mer. Känns som just designad plast passar ypperligt till äldre möbler för en skarp mix...

Hihi...skrattade när jag läste min bloggkompis Annelies analys av utseendet av Magistrettis lampa. Kan kanske hålla med, men tycker att den är ultrasnygg.... Kände inte till den tidigare - så tack för kunskapen!

Ha det bra!
/Charlotte
Så läcker! Den är verkligen tuff i transparant version.