Vår norska lya.


Som en del utav er inte vet är att vi har ett boende i Oslo också.

Då min sambo är norsk så tyckte vi att det bästa var att ha en lägenhet där också, då min sambo jobbar i Norge. Den införskaffades 2007 och är på 47 kvm. Tänkte ge en liten titt på hur vi har det där.

Huset är en gammal fabrik som är ombyggd, tyvärr vet jag inte årtal m.m men det är en väldigt fin byggnad.


Korridorerna har olika färger beroende på våningsplan. Vi har ju fått gult som våran färg, vilket jag är glad över. Modernt och rena linjer är genomgående för hela interiören.


Ni är ju vana med att vi bara har svart och vitt hemma, men det är lite annat i Oslo. Här är det en färgskala utav guld, vitt, grått, vinrött och mörkt trä.

Lampor från Bolagret, sammetskuddar från MIKMAK och urnor från diverse småbutiker i Oslo.


Fönstret i valv form, sträcker sig över hela väggen och ger ett fantastiskt ljus. Vi har valt att inte hänga upp lameller eller liknande just för att fönstret har en sån snygg form.

Ljusstakar i mörkt svarvat trä som är inhandlade på Grandma´s i Göteborg och en vas i organisk form från MIO.


Köket är i öppen planlösning med resten av vardagsrummet. Där har vi använt glasmosaik för att reflektera ljuset från fönstret. Och då i gyllene bruna färger.

Den rökfärgade kökslampan kommer från Boconcept och tapeten med grenar och blad sattes upp för att få den organiska känslan, då mycket är just i jordfärger.. Dalahästarna fick hamna i köket, en liten del av Sverige finns med här också.


Basen i lägenheten är dock vitmålad, en bra grund då det är lätt att bara byta ut textilier för att få en ny känsla och färg i rummet.

Utanför huset i parken har det byggts en "beach vollyboll" plan med grillar, vilket är riktigt trevligt. Vi har ju ingen balkong, men det gör inget då hela taket består av en gemensam terass. Ett riktigt trevligt ställe att slå sig ner på en skön sommardag.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Anonym sa…
Åh åh åh åh herregud kära H, jag smäller av rätt upp och ner, så här i arla morgonstund på Österlen. Så (nu svär jag igen...) DJÄVLA snyggt, och Du, det blir bra med en CD som vi snackat om. Kanske denna norska miljö skulle kunna vara med då.... Så snyggt och buddhacoolt!! Hur kan Du ha ruvat på dessa bilder utan att dela med Dig tidigare, Din rackare!!

Agneta
Josefine sa…
Vilka vackra fönster och fin arkitektur! Fina färger i inredningen.

/Josefine-at home
Fan vad fint!!! Om vi flyttar till större borde vi kanske hyra in dig Henrick... Du är så duktig!
bakformen sa…
Hejsan, jag håller med om att det är en riktig mysig lägenhet. Mycket smakfullt ...

Hälsningar Pia
bakformen@gmail.com
Ojojoj... så snyggt! Annorlunda mot det andra (men omväxling förnöjer)! Känns lite mer robust här och med varma färger! Jag gillar detta trots att färgerna egentligen inte är "mina"!
Åh så snyggt och vilket läckert fönster!