Oiva Toikka mugg med fåglar.


Oiva Toikka firar ju 50 år i år som formgivare på Iittala. Mest känd för sina vackra fåglar som alla har sina egna fantastiska färger och former.

I samband med 50 års jubileumet så har en mugg precis släppts med fågelmotiv. Designad utav Oiva Toikka själv. En mugg som rymmer 0,3 dl och har riktigt roliga mönster. Muggen finns i 3 färger, grå, grön och blå.En enkel och snygg mugg som har en bra hänkel (öra). Jag kollar alltid in hur hänkeln ser ut då jag köper mugg, då jag har så stora händer, värsta som finns är muggar med en liten hänkel , så man inte får in fingrarna.

Muggen finns endast i Iittala butikerna och kostar 199 kr styck. Min favorit? Den gröna. Åker rakt upp på önskelistan.

Bilder: Iittala
Kollage: Henrick Eriksson

Kommentarer

bakformen sa…
En vacker mugg som jag skulle kunna tänka mej.

Pia
bakformen@gmail.com
Den var jättefin tycker jag. Heter det hänkel? Det visste inte jag. Tack för det!

Jag hade valt den blå, men skulle jag ha flera hade jag blandat alla färger.
Anonym sa…
Muggen kommer ifrån Kaj Francks gamla Teema servis. En modernistisk klassiker. Oiva står för dekoren som är pricken över 'i'. Till Iittalas flaggskepps butik i Helsingfors gjordes muggen även med röd dekor som bara såldes där. Synd att man inte lyckats lägga vantar på den.