Krukor kan vara tråkiga.


Även om man tycker att det är ett evigt vattnande, nu när det inte kommer regn, så är det ändå kul att se att det man sått och de växter man delat och förökat börjar växa till sig.

Krukor kan ju vara lite tråkigt att ha, speciellt om de är "halvfulla". Jag samlar mina krukor i olika stileben för att det inte ska kännas för tråkigt mednan man väntar på att det skall växa.


Ett symaskinsunderde från Singer med en rostig järnskiva får fungera som planteringsbord på altanen.


Utanför dörren så har jag min lilla parkbänk ( för morgonsolen och första koppen kaffe ) som är vitmålad.

 Bredvid den står ett bord som min morfar gjorde i järn med glasskiva. Jag gillar det bordet både för att det är han som gjort det och att storleken och formen är bra.
Där har jag tobak och ormbuke, solen blir stark här så det är ett fasligt vattnande, men vad gör väl det?!


Taklök har jag köpt och planterat på ett stort krukfat. Gillar att kunna ställa fram det på bordet för att ge lite liv, samtidigt som jag inte vill ha höga växter på bordet. Man vill ju kunna se den mitt emot :-).

Bilder : Henrick Eriksson

Kommentarer

Marie sa…
Hejsan, hittade hit från tidningen 25hem, blev genast nyfiken och kikade in till dig. Vilken mysig blogg du har kommer gärna på besök igen.

Hoppas du har haft en mysig midsommarhelg //Marie
Marie sa…
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
RIKTIGT SMART MED TAKLÖKEN :)
Ha en fin dag
Håkan
Fint:-)
Har just planterat ett tjugotal terrakrukor i helgen... Första gången på säkert tio år som jag använder massa terracotta. Blev så sugen på den brända leran:-)
Lite back to basic känsla.

Ha det gott! H.