Färgtrenderna för 2011.


Förlåt att jag är så tidigt ute, men jag kan ju inte hålla mig....

Trendenza är ett företag som jobbar med olika varumärken inom tapeter, kakel, och mycket mer. De har sin butik i Edinburgh , England. De jobbar mot arkitekter och mot medvetna kunder som vill ha det där lilla extra.

Varför jag tar upp dem här är för att jag tycker deras upplägg är väldigt trendtypiskt och har ett otroligt bra urval i sin portfölj. Jag tycker de har en bra samling bilder om hur trenderna kommer se ut under 2011. De kommande trendfärgerna har Li Edelkoort siat om och hon har banne mig alltid rätt! Otrolig kvinna!

Dock fattas lite grått i dessa bilder. Det blir ju grått, grått och grått i olika toner, kvaliteter m.m. blandat med jordfärger, bleka blå nyanser och denimblått. Så tänk grått inför nästa år, ett säkert kort!


Golv med utseende utav läder ger ett mjukare intryck och en känsla av lyx. Man kan riktigt känna läder doften i bilderna. Läder, trä och stål kommer också in i våra trender för 2011.


Klinker med läder även här, i en snygg kombination utav de mörka väggarna i träpanel och mot väggen i murat tegel. Så rätt, så rätt, uj så rätt nästa år!


En känsla utav artdecó i mosailsättningarna i kombination med den turkosgröna färgen och rosa lampa. Snyggt fotograferat och rätt miljö för att lyfta ut en mosaik som annars troligen blivit väldigt tråkig. Artdecó kommer in i våra liv igen.....


Läder på paneler i kombination med randiga tapeter. Raka linjer som ger ordning och reda samt ett exlusivt utseende. Man ser ju att retroränder och randigt från 1700-talet börjar smälta samman.

Mer och mer ser man ju att 1700-talet börjar krypa in i våra hem igen, iform av medaljongtapeter ( det är inte över!), randigt, figuriner och blåvitt porslin i nya tappningar och former. Med nästa års trendfärger i dominerande gråtoner, tillsammans med blekblå, jeans, jordiga och rostiga färger, så förstärker det verkligen bilden av det århundrandet, tycker jag iallafall och det är mina egna tankegångar.

Bilder: Trendenza

Kommentarer

Snyggt tycker jag
Ha en bra dag
Håkan
Bull farmor sa…
Snyggt, snyggt, tur jag har tapetserat med randiga tapeter då!!!! Kram kram
Lena sa…
Låter härligt med grått,läder,stål!
Gillar väldigt mycket! Fina bilder!
Ha en bra da!
Anonym sa…
Gillar murriga färger året runt, men känner mig mest bekväm när det finns mycket inslag av vitt. Bilderna Du visar är helt fantastiska och väcker habegär, as usual!

Henrick, Ditt nya stuk på bloggen är skitsnygg, och jag undrar om Du kan berätta för mig hur jag gör för att få till en header, typ Din. Jag blir så skitförbannad på mig själv för att det inte lyckas, alla nya mallar till trots!! Snälla ge mig en hint... Just nu snor jag åt mig en paus på jobb, och mina ögon går i kors... då jag inte kom i säng i tid, allt är naturligtvis de nya mallarnas fel ;)

Agneta
Agneta, vi kan ta det per tel om du vill! jag skickar mitt numer via email.....sköt om dig så länge!