Detta slår allt jag sett!


Idag beslöt jag mig för att ha en dag att göra exakt vad som föll andan på. Jag styrde stegen mot Botaniska trädgården i Göteborg med tanken om att jag ville se "näsduksträdet" som blommar just nu, se tidigare inlägg.

Det blev 4 timmar av en enorm energihämtning samt 1233 bilder i kameran. Jag kunde inte lämna trädgården, det var helt omöjligt.Ett hav av blommande Rododendron och Azaleor som doftade något så otroligt så jag blev helt paff. Kändes som om jag blivit påkörd av 2:ans spårvagn och hamnat i himlen.


Detta fält i entré odlingarna var fyllda med blommande Allium och gräs av alla de sorter. Ett ritigt fyrverkeri i färger. Min trädgård känns som asfalt jämfört med detta.


I Rododendrondalen fylls hela dalen av olika färger och klockor, alla med sin egna färg och doft.
Jag upptäckte så många olika sorter så jag tappade bort mig helt. Jag blev som ett barn i en godisbutik.


Jag började i "Bambulunden" för att se näsduksträdet och där mötte jag en fantastisk människa som jobbade med att rensa ogräs mellan alla buskar och perenner. Hon hette Anna och jag blev verkligen avundsjuk på hennes jobb. Hon guidade mig igenom "Bambulunden". Och det det var här jag hittade min nya favoritblomma, vilken det är får ni veta i nästa inlägg om Botaniska. Den tog mig med storm!

Jag fortsatte till "Japandalen" för att se det andra trädet, även det lika vackert, men min favorit blev det som stod i "Bambulunden".

Det kommer att komma mer bilder på andra delar utav Botaniska trädgården, men den karamellen väntar vi lite med. Detta var det bästa jag sett inom trädgård, det slår allt. Så imponerad av den kunskap och hur jag blev bemött.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Ina sa…
Dit vill jag också åka och fota! Jag älskar blommor och jag älskar att fota blommor! Nu blir jag riktigt avundsjuk! :o)

Väntar tålmodigt på "karamellen"

Önskar dig en toppenhelg!
/Ina
Barfotsgatan sa…
Vilken inspirerande blogg du har!
//Anna
Blev sugen på en tripp dit så det får nog bli någon dag framöver!
bakformen sa…
Hejsan, kan tänka mej att det är avkopplande och rogivande med en vistelse på Botaniska trädgården.
Härliga bilder.
Hälsningar Pia
bakformen@gmail.com
Jag säljer en del saker till Botaniska i Göteborg - lotusfat, handsmidda saxar och teburkar av kanelbark. Skulle gärna åka dit någon gång, det verkar så vackert.

Du borde åka till min hemstad Dalat någon gång. Den kallas ibland för blommornas stad eller körsbärblommornas stad. Där finns en botanisk trädgår med massor vackra blommor, mest orkidéer och massor av bonsaier också. Varje år är det en blomsterfestival i stan. Det finns vilda orkidéer i skogarna runt stan. Minst två sorter finns bara i dom trakterna och det latinska namnet är Dalatinesis från stadens namn.
Förresten, utanför Dalat finns ett världsberömt zenbuddhistiskt tempel och meditationscenter som heter Trúc Lâm och det betyder "bambulunden"!
Stina sa…
Underbart vackert! :-)
Stina
Så fantastiskt underbart och vackert. Låter som en verklig energikick att åka dit.
All these pictures are gorgeous. :) Love spring :) Thank you for the inspiration.

raru
Fina bilder........vacker tid nu :)
Håkan
Bull farmor sa…
Minh Du...dit, till den lunden, skulle jag gärna ta med mig Henrick för lite meditation!!!!