Det är ju nästan löjligt vilken fart!


Det är ju nästan löjligt vad det har tagit fart i trädgården. Det är en sån enorm grönska just nu och knopparna står på kö för att få slå ut. Jag gillar ju grönt i alla dess toner och just nu är det rena rama julaftonen.


Jag har ju några stora favoriter, bl.a ormbunkarna.

De är gamla och stora och sprider sig överallt i trädgården. Jag planterar om dom i krukor och urnor så jag lätt kan flytta på dem om de inte trivs eller man vill förnya sig. Det är ju en pampig växt tycker jag. Den tar sin plats och är ändå så vacker i bladen.


Runt paveljongen som står vid entrén växer nu klematis, humle och vindruvor så det knakar. Fantastiska växter som drar iväg så fort.

Man glömmer så fort hur det såg ut förra året, men i år har mina perenner, buskar och andra växter tagit riktig fart och vuxit sig stora.


Nu fattas bara lite gödsel och matjord i landen så de får en extra kick och orkar med hela sommaren. Sen  kommer midsommar och då är det lugn och ro som gäller, då skall jag göra som jag alltid gör..... en kopp kaffe i handen och en egen rundvandring för att "spana in läget" i mina planteringar. Ibland tar det timmar....men det är ren njutning!

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Bull farmor sa…
Ja det är verkligen njutbart!!! Längtar till midsommar!!!!Kram
Yvonne sa…
Jag la till dig på min blogg, om det inte är ok så tar jag bort dig :)

Mkt vackert, din alltså.
Hmmmmmm.......GILLAR :)
Håkan
Det ser verkligen lummigt och fint ut.
Ser fint ut! Det är verkligen lummigt och grönt ute nu!

Ormbunkarna kämpar jag med att bli av med, tycker de sprider sig alldeles för mycket och tar kraft från andra växter också! Jag har en rhododendron som var klen och blommade dåligt. Nu efter 4-5 år och inga ormbunkar runt om har den tagit sig och trivs alldeles förträffligt, blommar kopiöst just nu!
bakformen sa…
Härlig trädgård du har.

Hälsn. Pia
Visst är det fantastiskt vad det växer i år! Jag kan inte komma ihåg ett så frodigt år tidigare i vår trädgård (sedan 17 år).
Trevlig blogg med en bra blandning! Gillar den:-)
Ha det gott! H.