Snyggt på Opalen.


Idag hälsade jag på min bror med familj som kommit till Göteborg för att koppla av. Vi möttes på hotell Scandic Opalen där de skall stanna över helgen. Jag blev väldigt positivt förvånad över inredningen i rummet.De harde fått rum högst upp i den nya tillbyggnaden. Totalt är det 5 våningar som byggts till och invigningen skedde i år.

Foajé och resturang har fått sig en rejäl ansiktslyftning men ljusa och sköna toner. Hos Frida på trendenser kan ni läsa mer om hotellet i ett tidigare inlägg, där kan ni se vad hon tyckte om hotellet.


Arkitektur och inredning står Krook & Tjäder arkitektbyrå för, samma byrå som ritat Scandic Karlskrona som jag skrev tidigare om.

En spännande sak som återkom både i rum och korridorer var affischer som var tapetserade direkt på väggarna. Meddelanden och urval ur Göteborgs liv i snyggt grafiska tryck och fotografier, som på bilden nedan.


Temat i rummet är avskalat men med snygg design. Grå, svart och jordnära färger med ärtgrön som accentfärg. Detaljer såsom lampor, knoppar och annat syns att det finns en tanke bakom. 

Redan i entrén möts man utav det ärtgröna glaset vid ingången, och det är snyggt när det sedan följs upp genom hela hotellet. Gillar när man hittar den "röda tråden", eller i detta fallet, den "gröna tråden".

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Bull farmor sa…
Det var därför Nelly tyckte det var så mysigt på hotellet!!!!!
Stolarna gillade jag skarpt, snygga!

Tack för omtanken, värmer!

Ha det gott! Kram Emmy
Cecilia sa…
Hejsan,

Vad roligt att det finns ett Scandic i Gbg som gillar inredningstokiga gäster =)
Oj var det verkligen så städat och fint på rummet. Det var roligt att träffa er. Hoppas det inte dröjer ett år till nästa gång. kramar från oss