Samlare på små vaser


Jag gillar pressglas, ooch har alltid gjort sedan jag var ung. Relieferna och mönstren har alltid varit något som tilltalat mig. Hur ljuset bryts genom prismor och hur de ger den där gammeldags känslan.
Jag samlar på små vaser i klarglas, ( ett av alla olika samlingsprojekt jag har ), som jag sätter ihop i grupper.

 De är perfekt för att samla i olika storlekar och former för att använda på en sommar dukning eller varför inte splitta en tulpanbukett på våren, där alla tulpaner får sin egen vas. Skapar olika höjder och glaset tar upp färgerna från blommorna.


Jag skall följa med en vän på loppis idag, få se om man kommer hem med en liten vas till. Har den rätt storlek och form får den följa med hem.

Tidigare inlägg om pressglas kan ni se här , här och här.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Det blir verkligen dekorativ när du placerar dem tillsammans i en grupp, jätte fint!
purple area sa…
Så kul, jag är också tokig i glasvaser och har ett skåp fullt. Men jag håller mig till den mer moderna stilen typ cylindervaser.
Wilma sa…
Like a lot :)
Linn sa…
Kan bara hålla med, de är fina. Älskar att fylla alla möjliga små vaser och glas med blommor och blad.