Picknick på Designtorget.


Serien Picknick är en av Sveriges mest kända serviser, och på initiativ från Almedahls har mönstret tagits upp i textila produkter.

Designtorget kan man dessutom hitta handduk, skärbrädaunderlägg, väska och bricka med detta fantastiska retro mönster.

 Marianne Westman som gjorde mönstret redan 1954 för Rörstrand, till servisen Picknick.. Marianne står bakom stora serviser som Mon Amie, Piggelin m.fl.

Färgglada mönster och underbara färger som passar in i vilket kök som helst. Så mycket RETRO. Love it!

Bilder: Designtorget


Kommentarer

Häftigt att styla om hela köket med dessa läckra prylar! Coolt retro :)

Trevlig helg!
Kram Sofie
Anonym sa…
Hej Henrick, mår Du bättre??

Jag ÄLSKAR detta retromönster och/men Stig Lindberg är fortfarande 'min huskung'!!

LOL

Agneta
DAHLARNA sa…
Åh vad nostalgisk jag blev. Vi hade Picknick som vardagsporslin när jag var liten. Mamma hade fått det av mormor. Först idag inser vi hur värdefullt det var, men när systrarna & jag var små tyckte vi det var superfult... Vilken tur att man kan ändra sig ;-)!
KRAMISAR!
Gabriella Sjödin sa…
Du har väl inte missat SM i Picknick?

Vi ser att du är en person som gillar sommaren och picknick och tror därför att det här skulle kunna vara en perfekt tävling för dig. Se mer information från pressmeddelandet nedan.

Gabriella Sjödin, Star PR


PRESSMEDDELANDE

Har du aldrig vunnit SM? Nu har du chansen
Den 11 juni går startskottet för SM i picknick, som arrangeras av GoGreen. Allt som behövs är att man delar med sig av sitt smultronställe och ett gott tips för picknickkorgen. Svenska folket kommer att rösta fram 21 länsvinnare, och en av dessa kommer att utses som SM-vinnare. Inte bara äran står på spel utan även en inspirerande matresa för två i Europa.

Picknick betyder att äta utomhus, oftast på ett enkelt och okomplicerat sätt tillsammans med goda vänner och familj. För många är picknick en frihetskänsla och maten smakar ännu bättre då den intas halvliggande på en filt i det gröna. Från den 11 juni arrangerar GoGreen SM i picknick. Tävlingen pågår till och med den 30 augusti.

– Vi vill inspirera människor att njuta av god och hälsosam mat tillsammans med dem man tycker om på ett naturligt och enkelt sätt. För mig finns det inget bättre än att ta tillfället i akt och njuta av en solig kväll eller en ledig helgdag med en picknick, säger Ankan Lindén, kock hos GoGreen och ordförande för den jury som utser vinnaren.


Tävlingen går till som följer:

1. Den som vill delta laddar upp bild på sin favoritplats, döper platsen och tipsar om något att bjuda på* under sin picknick på www.gogreen.se/picknicksm.
2. Svenska folket röstar på den plats som de tycker är bästa picknickplatsen, så tipsa gärna vänner och familj om att rösta på dig. De platser som har flest röster i respektive län den 30 augusti 2010 vinner länsmästerskapen och går vidare till finalen.
3. En jury med kocken Anders (Ankan) Lindén i spetsen utser en vinnare i SM i Picknick. Det som bedöms är plats och picknicktips.
4. Vinnaren presenteras på ett event i Stockholm den 11 september och får då, förutom äran ta emot en check som ger vinnaren möjlighet att uppleva matkulturen på nära håll i ett valfritt land i Europa.

För att följa tävlingen, rösta och få mer information om tävlingsregler, se www.gogreen.se/picknicksm

* Du behöver inte vara kock för att göra detta, välj bara din favoritprodukt från GoGreens Ready to Serve sortiment och tipsa vad den passar med, som GoGreen Salsa Mediterranean på en baguette med färska grönsaker.

För mer information:
Om GoGreen: Victoria Bätz, Nordic Brand Manager GoGreen, e-post: victoria.batz@lantmannen.com,
mobil: +46 709 27 87 75
Om tävlingen: Linda Bühlmann, Star PR, e-post: linda.buhlmann@starpr.se: 08-545 29 860,
mobil: 070-790 58 88