I NÖD & LUST från Gustavsberg.


Nu i dagarna fick de blivande brudparet Prinsessan Victoria och Herr Daniel en gåva från Gustavsberg,  nämligen sitt alldeles egna kungliga utedass.

Det är formgivaren Ysabel Knyphausen tillsammans med den anrika sanitetstillverkaren Gustavsberg som  ville ge brudparet en fin, användbar och riktigt svensk present.Inredningen är gjord handgjorda tapeter och en alldeles egen och handgjord krona på porslinet. Dessutom inrett med Gustavsbergs, till hösten, nya miljövänliga serie, Nautic. Och givetvis skall Kronprinsessan och Herr Daniel ha den nya serien i sitt egna utedass.

Förhoppningarna är att utedasset skall hamna på Haga Slott, där det nog följer miljön bättre än på Stockholms slott.


Just utedass är ju något som berör folket verkar det som. Det målas och fejas för att få ett snyggt ställe att vara ifred på. Många tidningar och magasin brukar ha tävlingar om snyggaste utedassen, och då ofta brukar det alltid vara med kungakronor, fotografier från kunga familjen.

Även många färger som är hämtade från våra kungligheter, såsom guld, Royal blue och gult.

Just den ljusa blå färgen som använts på insidan utav detta dass liknar den ljusblå färgen som ingår i de officiella färger som är framtagna till kronprinsessan Victoria och Herr Danilel´s bröllop.


Jag tycker det är skönt att det är målat med Falu rödfärg, det är ju så svenskt så det förslår.

Bilder: Gustavsberg / Brian Predstrup

Kommentarer

Bull farmor sa…
Läckert utedass!!!!!
Så sött det ser ut med ett litet utedass på lastbilen. Vet inte om de kommer att använda det - men tjusigt var det med kungakrona och allt!
Så gulligt! Ja... även dom måste :)
Olga sa…
hehe, great sense of humour :)
Pauliina sa…
Vad kul! Kunde man inte fâ ner ett sânt utedass hit till Paris, det âr ju mycket snyggare en gatu toaletterna...