Fixa- brickan-pyssel


Idag är det kanonväder och skapar andan föll på. Jag har haft en gammal bricka från IKEA som jag inte gillat färgen på, då den är ljusblå och vit.

Det tänkte jag direkt att det skall vi råda bot på med lite färg. Ja, eller färg och färg, svart och vitt.


Jag började med att plocka in blad från ormbunkarna ute i trädgården. Dessa placerade jag ut på brickan där jag ville ha dom. Om de får "vila" lite på brickan i värmen så sluter de till brickan bättre.När jag lagt bladen där jag vill ha dom så åkte färgburken fram. Man blir ju inte direkt förvånad att jag ville ha en svart bricka med vita mönster här på Landet, då hela huset är svart/vitt.

Tunna och jämna sprayningar ger bäst resultat, ca 4 lager och man måste den torka 10 min emellan.


Sedan är det bara att ta bort bladen. Jag fick som jag ville, en ormbunks-zebra-bricka.
Man får låta den torka rejält så färgen fäster. Sen är det ju bara att köra på och ta med sig frukosten ut i solen.


Servisdelarna tillhör en servis om heter " Rim", designad av möbeldesignern och arkitekten Vico Magistretti för Rörstrand. Tyvärr har den utgått. En stor favorit är tekannan med formpressat trähandtag.

Jag gillar dessutom namnet på färgen som Vico Magistretti gav den. Färgen heter " Ballerina Blue".

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Bull farmor sa…
Läckert...vilket bra tips för gamla brickor som ligger och slänger!!!!!! kram
Vilket fiffigt tips, det blev ju toksnyggt.
Unknown sa…
Du gillade min akvarell, men det här var ju snyggt!!

Så bra
och användbar inspiration du bjuder på.
/Annaleena
Vilket roligt idé, och fint blev det också. Kul att se att du är så aktiv. Den där tekannan gillar jag.
Snyggt, Henrick... snyggt! Gott att du är så pass ok nu att du t.o.m. kan pyssla! Härligt!
http://inredningsblogg.villavarm.se/ sa…
Vilket bra tips! Jag som gillar svart och vitt. Den här idén ska jag använda på flera sätt.