Dagens shabby chic skörd på loppis.


Som jag skrev tidigre idag så skulle jag följa med en vän på loppis. Det blev ingen vas i pressat glas men en hel del shabby chic varianter.Jag fyndade tre krus varav två var cremé färgade och från England, enkla och snygga. Den tredje var en marmeladburk med snygg text. Har för mig att dessa tillverkades under 70-talet.

En handgjord lampfot från Alingsås Keramik i en skön sandfärgad glasyr. Mina största fynd var tavlorna. En stor litografi av Göteborg samt en liten med ett Franskt/tropiskt motiv. Me like!


Rullen på bilden ovanför är ett gammalt tryck över Uddevalla stad (ca 40x70 cm) a´la 1700-tal, så snygg och hel!!! Sen blev det en fågel i porslin som påminner väldigt om Jonathan Adler´s skulpturer. Det är ju så rätt just nu så jag var tvungen ta med den. Stackars min kompis som fick bära allt.

Vad jag gav för allt?? Håll i dig!!! 100 kronor jämt för allt, nu snackar vi fynd!

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Bull farmor sa…
Va synd Henke att jag för ca 25 år sen kastade liknande marmeladburk och krus!! Hade jag haft dom kvar hade jag ju också haft lite "shabby chic"!!!! kram
Anonym sa…
Åhhhhh, alla skulle vi behöva en Henrick i vårt liv!! Fint, vackert & så sinnligt! Syltburken fanns på dinosaurernas tid, läs min... ;)

Agneta
Lilla Blanka sa…
Hej hej!

Hittade hit från wabi&sabi!

Jättefin blogg du har, och jösses det kallar jag fynd...100 kr :o

Marmeladburken och Uddevallaplanchen gillar jag extra mycket :)

Kram
Mia
You scored!!!! Rullen tycker jag är jätteintressant! Och alla dessa ting för 100 riksdaler! Lägg till en nolla här i USA!

Ramlade just in via min härliga bloggvän Susann hos Purple Area.

Cheers!

Monika
Laila sa…
Vilket fint "godis" du hittade