Snyggt och tankvärt från Minh.


Någon jag beundrar är Minh Du Alneng, som driver Minh Inredning.

Med en enorm beslutsamhet och energi skapade hon detta inrednings företag 2005.

Uppvuxen i Vietnam i fattigdom, och hård miljö efter krigets härjningar, flyttade Minh till sin mormor som 6 åring. Redan då fick hon börja jobba med sin mormor på marknaden. 2001 kom Minh till Sverige och 4 ½ år senare startade hon upp sitt företag.
Vill du läsa mer om Minh så klickar du  HÄR.

Idag bor Minh med sin man och barn i Stockholm, älskar matlagning och har släppt en kokbok om Vietnamesisk matlagning som heter Äta Ris. Det gillar jag skarpt och blir riktigt nyfiken. Bara titeln gör mig nyfiken.


Jag tycker produkterna är vackra och "levande" i hennes webshop. Man finner hela tiden nya former och färger. ( Jag har tyvärr inte varit i den fysiska butiken i gamla stan, Sthlm.)

En stor favorit blev genast lotus- och näckros lamporna. Ja det är svårt att välja bland alla lyktor och lampor, alla är vackra på sitt sätt. Det är lite som att vara i en godisbutik med alla färger på lyktorna.

Snyggt skulle det vara att sätta 3 vita lotuslampor i olika höjder och i grupp, skulle bli en häftig effekt tror jag. Ta sedan allt porslin och stengods, så otroligt fina mönster m.m.Dessa delar som ex. lattemugg och tekanna samt olika fat med trollsländorna är ju jättevackra. Bara som de är eller blanda in i det porslin man har hemma.Vad som gör det ännu bättre än vad det är, är tycker jag är att Minh själv reser till Vietnam och besöker och köper in alla produkter själv från olika tillverkare. Jag tycker ni skall besöka Min´s blogg eller butik för att se hur hon går tillväga.

Minh Inredning finns också på Facebook för er som använder det.

Jag beundrar dig Minh!!

Kollage : Henrick ErikssonKommentarer

Anonym sa…
Godmorgon nyfunna bloggvän,

Vilket underbart inlägg, jag blev 'helt frysig', både på alla ljuvlingar till produkter som Du visar och inte minst Din fina och värdiga presentation av Minh. Jag har varit inne på hennes blogg och berättat att jag funnit henne via Dig och jag är HELT LYCKLIG över den värme som strömmer ut från hennes sinnligt & sällsamma blogg!!!

Gud vad roligt att ha upptäckt 'två pärlor' inom loppet av ett dygn!

TACK

Agneta
Jag kan bara hålla med! Köp kokboken och testa laga vietnamesisk mat, jag lovar att den är beroendeframkallande!
purple area sa…
Wow, vilka kollage, så fint. Minh har verkligen fina saker, hennes kokbok är också jättebra!!
Bull farmor sa…
Otroligt vackert kollage!!!! Jag har varit in på hennes hemsida och kollat, underbara saker hon säljer där!! Jag kommer att bli hennes nätkund!!!!
simplicity sa…
Vilket underbart inlägg och vilken historia..

kram på dig!
Jannice
PS hur är det med ryggenDS
Fascinerande historia och fantastiska bilder från Vietnam som finns på hennes blogg! Sådan färgrikedom!
isa sa…
Vilka underbara bilder inspirerande och nytänkande på smma gång.
din blogg är för övrigt helt otroligt fin gjor!!! mvh isabella