Hjälp, jag behöver ett handtag!


För ca 7-8 år sedan köpte jag två byråar på IKEA, de finns inte kvar i sortimentet längre, men de liknade serien "MALM" med samma brunsvarta yta. Se nedan.


Vi flyttar ju till större lägenhet om några månader och jag vill återanvända så mycket som möjligt, måla om, köpa på loppis och fixa till. Just för att kunna tänka lite på miljön i flytten och i det nya hemmet.

Jag har ju målat om byrån från IKEA i en (enligt mig) fantastiskt Bali turkos färg. Men nu vet jag inte vad jag skall ha för handtag! Nya lägenheten blir mycket färg men ändå maskulint, rena ytor men en vintage känsla.

Har du förslag på handtag? Jag behöver 4 stycken. Är inne på barock och göra om dessa i knallgul eller mörkblå.

Förslag? Ideér?
Bilder & kollage: Henrick Eriksson

Kommentarer

Superläcker färg på byrån. Jag skulle valt pyttesmå knoppar, inga som tog över byrån.

Lycka till med knoppvalet =)
Jerpa sa…
Två små handtag på varje låda kanske. Kan dock inte komma på vilka det skulle vara, men du kanske hittar nåt på loppis.
Anonym sa…
hej

Jag skulle valt blankt silver handtag som e ca 1 dm långa blanda modernt med gammalt.

EJ HA små knoppat eller nåt litet utan ta nåt mera avlångt modernt.

lycka till
mvh
Eva
Jag skulle väntat tills efter flyttet så att du kan se hur byråerna passar in i den nya miljön. Då är det nog lättare att se vilken färg och vilka handtag som passar.

PS. Jag lovar mer "story-telling" på min blogg som du kan läsa när du är påtvingad sängläge efter operationen.
Elisabeth sa…
Hej, letade själv länge efter knoppar till mitt skrivbord jag ville förnya. Jag hittade till slut fina på Indiska, finns bland annat nya med fjärilsmotiv i svartvit och med skalbaggemotiv. Men finns även andra enklare knoppar där till helt ok pris. Kolla länk om du vill kika:
http://indiska.com/system/search/product.asp?id=3220&c=124&page=1&rnum=8

Mvh Bettan
Wilma sa…
Du värmer mitt hjärta med ditt miljötänkt :)

Tänkte också tipsa om Indiskas nya, men det tipset hade du ju redan fått ;)
Anonym sa…
Jag hade valt något rostigt och ruffigt som en dejlig kontrast! Gillar den turkosa färgen och skulle själv kunna tänka mig att måla ett av mina vita trägolv i den, fast 10 nyanser ljusare!

Henrik Du kan väl skriva en rad till mig när Du har fått Ditt halsband så jag vet att det har kommit fram!!

Agneta
purple area sa…
Kom att tänka på TineKs läderhandtag, rätt långt från barockstilen men ändå rätt kul. Se hennes eget hem här: http://www.tinekhome.dk/www/images/inspiration_flash/inspirations.htm

/Susann
Olga sa…
The colour is amazing - this is one of my favourite colours.. and looks like you did a real good job painting. As for the knobs I know that Indiska has some nice ones, check out this one for example: http://indiska.com/system/search/product.asp?id=3217&c=124&page=1&rnum=11 - it could soften that masculine touch you mentioned ;).

P.S. 2-4 hours of sleep, wow! You must have really managed to do a lot in life in those saved hours!
Jag hade kört några raka transparenta, typ plexie. Tycker formgivningen av byåerna samt färgen är vrålsnygga. Hade satsat på barrock i form av tapet bakom eller i dekorationen på. Kommer bli en skön mix i er nya lgh.

Gillade även Susanns ide med läderremmar.

Sofie
Anonym sa…
Gud så kul Henrick, att Du blev glad över halsbandet som Du vann...

Hoppas verligen att det blir en lyckad gåva till Din goa mamma (har varit inne och kollat hennes hjärtegoa blogg och blir helt nockad av all mamma/mormor/farmor värme som slår emot en 'i dörren').

Agneta