Dags att skörda våren!


Ja det är verkligen dags att ta vara på vad våren erbjuder i skog och trädgård. Just nu kommer alla krispiga skott upp ur jorden, fulla med energi och vitaminer. Dock er vitsippan på bilden ovan, den är giftig.Däremot brännässlorna och kirskålen skjuter upp skott i massor nu när jorden värms upp. Istället för att sucka över "ogräset" , ät upp det!

Nässlor är det otroligt mycket järn och vitaminer i, dessa kan du göra soppa på och frysa in, torka och använda sennare till te eller strö över på morgonfilen. Uj, va bra du kommer att må.

Kirskålen är ju en förbannelse i de flesta trädgårdar, men de små skotten är perfekta att blanda in i sallad eller bara slänga med i wok pannan, fulla med vitaminer. Jag brukar blanda skotten med annan sallad, riva ner lite mörk choklad och strö parmesan över, kolla in tidigare inlägg.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Vitsippan sätter jag gärna på bordet men inte kirskålen! Den utrotar jag istället! Du anar inte hur mycket kirskål vi rensat bort i trädgården innan vi fick ordning här! Det hade blivit mycket sallad för dig... hehe!
Mörk choklad och parmesan däremot... det köper jag! Tror det fungerar alldeles utmärkt ihop med sältan från osten och sötman från chokladen!
Ha en trevlig helg!
Låter gott! Vilket jättebra tips. Får mig att känna mig som hemma (i Vietnam alltså).
bea-cici sa…
hei henrick
jeg har skrevet litt om bloggen din på min blogg. jeg ble så inspirert av deg og din kreativitet at jeg måtte dele det med mine lesere. håper det er greit for deg?
jeg har lagt direkte link til din side.
du kan se hva jeg har skrevet på min blogg ;
wwww.bea-cici.blogspot.com
ha en super helg!
klem bea-cici
a-k sa…
Tror nog jag ska ha ett recept på Kirskålsbröd någonstans. Din sallad låter ju väldigt spännande.