Nej det är inte JimmyMartin...det är Teo.En stor trend som dök upp i höstas är fotografier i form av tryck på möbler och textilier. Detta lever ju kvar i år i och med att retro trenden tar in en del.

Något det har skrivits löpmeter om är ju JimmyMartin´s grafitti möbler. Men det är inte det här! Dessa kommer ifrån Teo Jasmin.Snygga barock möbler som lackats högblanka, med ryggar och dynor med tryck. Det varierar allt ifrån stadsbilder till japanska teceremonier. Rock´n roll finns också med i form av gamla film och musikstjärnor.


Teo Jasmin som funnits sedan 2001 har idag ett stort och brett sortiment i allt ifrån möbler till väskor i samma genre. De har idag 250 butiker runt om i Europa. Grundat av Angeline Bailly.

Paul Smith´s utställning på Stockholm Furniture Fair innehåller även den barock möbler med fotografiska tryck på ryggar och säten. Se och jämför genom att kolla in Trendgruppens reportage från dag 1.

Paul Smith är ju väldigt känd för sina multiränder inom textil, bilar, böcker, ja i stort sett allt. Kommer själv ihåg ca 1998 då han kom med en herrkostym i rött/rosa med tryckta rosor. Känns lite som om han går tillbaka och tittar på tidigare kollektioner i sin utställning. Underbart!

Bilder Teo Jasmin
Kollage Henrick Eriksson

Kommentarer

Helt underbara möbler, jag gillar verkligen kombinationen mellan de gamla stilmöblerna och de moderna trycken på tyget!
Veronique sa…
Vilken fin blogg du har! Ta gärna en titt på min med om du har tid! :)
Veronica sa…
Kul blogg du ahr! väldigt inspirerande :D
Häftiga möblar med modern/gammal blandning !