En passion för sköra violer och stekspadar...


Jag har alltid varit svag för keramiska material och det här är något jag gillar. Det oförväntade, lekfulla och ändå i ordning. Marianne Hallberg har detta tycker jag och ända sen jag såg hennes verk på Sintra i Göteborg har det legat i bakhuvudet och grott.

Marianne jobbar i stengods med vit tennglasyr som sedan bränns i 1250 grader.  För att få dessa tunna och vackra plattor så kavlas leran ut. På bilden ovan ser ni bl.a en viol, det är den som följt mig hela tiden sedan jag såg den första gången.


En stor favorit hos mig är nu tofflorna uppe i vänstra hörnet, de är nämligen ljusstakar. Uj va snyggt att ha på bordet, de åker rätt upp på önskelistan. På mariannes hemsida hittar ni både kontaktuppgifter och utställningar samt adress till Sintra som är utställningslokal i Göteborg.

Kollage Henrick Eriksson

Kommentarer

Oj så mycket fint! Jag gillar verkligen kaklet.
Brunkullan sa…
Oj vad jag gillar äggformade skålen!! Kakelplattorna var också charmiga:)
Susanne