Tove Adman, en klass för sig!Tove Adman visade upp en del utav hennes sortiment under Formex som pågår för tillfället. Jag fastnade direkt för hennes svala material som har en speciell mjukhet i sig. Här ovan ser ni en betong pall med skinnsäte, eller med fårskinns säte. Två olika material som är motsatser och blir så perfekta tillsammans.

 Till vänster ser ni en tramp platta som finns med andra mönster också, vilket bildar utomhus "mattor", och samma här, mönster och relief som mjukar upp betongen. Vem vill inte ha dessa i sin trädgård?!Det som tog mitt öga direkt jag gick förbi montern var hjärt asken. Mjuka former med taktil känsla, man vill hålla och ta på det. Likaså bordet med spetsduk som har ett underrede i trä. Tänk dig det ute på balkongen till våren. Varje bord blir unikt, vilket ger en underbar äkthetskänsla från Tove Adman.

Många känner nog till hennes takkrona, en krona utav taggtråd. Samma sak där, materialet och formen skapar något speciellt tillsammans. En stor favorit hos mig.

Bilder tagna med tillstånd från Tove Adman.

Bilder Henrick Eriksson

Kommentarer

Proforma sa…
Underbara! Älskar hennes alster men har tyvärr ingen... än!
Irene
Wilma sa…
Blev också helt kär i Tove - framförallt var det härligt att höra hennes tankar om att ta hand om miljön, ta hand om ungdomar och annat samhällsengagemang.
Hon har tänkt till ända ned till att packmaterialet hon använder inte skall ta så stor plats på lastbilarna. Vill nu ha allt :)
(Allt produceras på Gotland btw)
Underbart Wilma! Tack för ditt inlägg, uppskattar jag verkligen./ H
Hej! Superfint :) Jag var också på Formex och tittade på det. Betong har verkligen blivit stort, har du sett alla söta betongböcker? Trodde aldrig man skulle säga ordet söt och betong i samma mening.. :)

http://whatsupsthlm.se/stocklounge
Ja visst är hennes design underbar, blev också väldigt förtjust i hennes alster.

Ha det bra!
Kram Åsa