Tittskåp som konst


Med tankarna i ateljé trenden tänkte jag visa er lite ifrån Joseph Cornell (1903-1973). Han gjorde vad som vi kallar "titttskåp" med tanken om att varje sak som sätts ihop med andra skapar en historia, mystik och berättelse.


Hans tavlor och boxar tycker jag är spännande och man upptäcker små detaljer hela tiden, dessutom skapar det tankegångar och fantasi. Det är ju lätt att kunna skapa egna tavlor och boxar med hjälp av gamla minnen och annat man spart på sig.

Istället för att sprida det runt sig i en salig röra, varför inte samla allt i ett tittskåt och skapa sin egen historia och berättelse.


På hemsidan kan man dessutom ladda ner textprover, figurer m.m ocm man vill skapa något liknande som Joseph Cornell. Själv funderar jag på att sätta ihop ett skåp om mitt ljuva 80-tal.

Kommentarer

Jag tycker att det är en bra idé att skapa ett skåp själv med sina egna personliga prylar.