lördag 16 januari 2010

Mina 48 kvm - kökI tre dagar ska ni få följa med på rund tur hemma hos mig. Jag bor ju i en 1:a tillsammans med sambo och hundar. Trångt kanske ni tänker spontant?! Nej det behöver det inte vara. Om man tar vara på utrymmen i hela lägenheten och tänker till lite extra så funkar det.

 Idag har "hemma-hos"- turen kommit till kök. Som vanligt få ni "moodboards" och inte hela lägenheten. Jag använder inga luckor på överskåpen för att få lite mer öppen yta, dessutom vill jag se vad jag har i skåpen. Istället för fönsterbrädor har jag satt in rostfria hyllplan från IKEA.

Färgerna är vitt, rostfritt, trä och mycket klarglas.
Min världstid är ju Partille & Oslo så varför inte markera det vid klockorna?

Favoiter i mitt kök är dödskallelyktan, från Kosta Boda, men den har blivit saltkar istället för lykta. Sen är det Aalto rostfria fatet. Funkar lika bra till sallader som till "bara-ha-framme".

I morgon blir det hallen.

Bilder: Henrick Eriksson


10 kommentarer:

Inspirera Mera sa...

Vilka härliga bilder på ert kök!
Kram Sandra

Laila sa...

Hej Henrik, vilken fin blogg du har. Och vilka fantastiska bilder du har på Facebook från ditt hus på Orust.
Har du tips på vart jag kan hitta snygga dörrmattor. Vill inte ha nåt som dominerar men måste ha någon form av matta som stoppar all smuts från alla tonårsskor som trängs i både hall och grovingång hos mig. Kram Laila

bullfarmor sa...

Nu längtar jag till Partille!!!!

Blogg by Maliin Stoor sa...

Du har det Nice!
Fina detaler som lyfter!

Må gott och hörs ;)

Maliin

Brunkullan sa...

Snygga detaljer! Dödskallelyktan har jag inte sett förr, men den skulle jag gärna ha hemma:)
Smart till saltet istället för ljus också!

Kul med hemma hos:)
Susanne

M sa...

Nej här har vi inga fördomar :-) Bor 3 personer på 46,7 kvadrat. Fast då har vi ett sovloft över hela.
Jag tror stenhårt på att man fyller upp i det utrymme man har och att det bara behövs lite extra planering om man bor litet. Behändigt att städa är det också.
Jättefint kök och det skall bli kul att se fortsättningen!

Hemmarikets Charlotte sa...

Jättefina bilder! Helt klart är inga kvadrat för få om man utnyttjar dem rätt.

a piece of happiness sa...

fräscht, fint och fabulous

Liselotte

Proforma sa...

Gillade dina klockor! Köpta eller eget gjorda?
Irene

Kråks stuga - Inredning, trend, trädgård & torparliv. sa...

Klockorna är IKEA faktiskt, inköpta för två år sedan. enkala och snygga. / H