Swedish Grace 80 årDet är fantastiskt att servisen från Rörstrand, Swedish Gracefyller 80 år i år. Louise Adelborg som tog fram denna servis till världsutställningen 1930, där den blev en succé. Då den visades första gången på utställningen gick den under namnet Nationalservisen, men genom att en reporter skrev  -" i have seen the Swedish Grace"... så kom den att kallas Swedish Grace utomlands. Servisen har haft många olika skepnader, men grunden har alltid varit den samma. 2001 fick den heta just Swedish Grace.I och med att servisen fyller 80 år så lanseras också en stor mugg, på hela 50 cl. Kanonbra för en go latte eller när man vill ha en kopp te att bara mysa med. Kostar 149:- och släpps v 5 ut i butikerna.
Personligen är det en favorit. Den är enkel i sin relief, funktionell, vacker men ändå perfekt för fest. Den finns i sex färger, vilket gör att den är perfekt att kombinera mellan färgerna. Min favorit? Is och Himmelsblå helt klart. Har du någon favorit färg?

Pressbilder från Rörstrand

Kollage: Henrick Eriksson

Kommentarer

Hello!

Jag älskar de här muggarna och har förmånen att ha en specialupplaga utan öron. love them! Har både vit, beige, grå och blå! Men de vita är min absoluta favorit!

Kram Karin
Just det ja, den är gjord för blodcentralen som man kan komma över om man ger blod. Visst är de fantastiska att dricka ur?/ H
Anonym sa…
I Norge fikk vi som gir blod i Blodbanken disse muggene for inntil et år siden. Jeg har de i Hav, Snø og Eng. For en tid tilbake kjøpte jeg et helt teservice til 10 personer i farven Hav, til 70% avslag i prisen (rea). O'lykke! Men enig, farvene Is og Himmelsblå er nydelige.

(Fin blogg du har)

Elin
Superfina! Jag måste säga att jag gillar den vita bäst. Classic Style :-)