Vilket jobb min far har gjort!Ungefär så här blev det med taket på landet. Det har varit en "pärs" att se sin far jobba så hårt som han gjort. Jag har ju som sagt varit "arbetsledare" då ryggen inte klarar sånt här. Det har rivits, isolerats, lagts nytt tak och målats, allt under en dag.Efter att vi tittat efter hur det såg ut under all spånt i taket, tog vi beslutet om att taket skulle ner! Lager utav gammal papp och mineral ull rasade ner då det var ett "fuskbygge" utav taket ut mot fasaden.
Inget trä som höll emot utan vi stod detta damm moln utav lort. Det visade sig att det "fattades" tak ca 50 cm, vilket var tvunget att läggas från ovansidan.

Min far spottade i nävarna och fick upp ett litet hål i vardagsrummet, vilket han kröp in i. Honom såg jag sen inte på flera timmar.Vi har sett upp till 8 lager utav gamla tapeter, både målade och handtryckta. Massor av inspiration och fantastiska färger. Mycket jobb är kvar, såsom lister och el och diverse målning. Men vad gör väl det när min far gjort det stora jobbet! Tack Pappa för allt !

Bilder är tagna med mobilkamera i mineral ull så de är dålig kvalitet, återkommer med bilder då det hänt lite mer.

Kommentarer

Jerpa sa…
Vad han/ni håller på. Det blir som en repris från vårat hus. Har väl samma uppbyggnad av skit. Men jag verkar ha mer spik, haha.
Men visst är det intressant med de gamla tapeterna även om man ibland bara får fram en liten del. Här hemma har vi ju inte haft så många tapeter som du kan ha sparat på dig.
Vilken värdefull hjälp du har !
Jerpa sa…
Du ska få se en spikvägg här hemma. O den spiken är bara till för att hålla fast en remsa som ligger över två våder tapet.
Nu limmar man, då spikade man, tydligen.