Mina egna recept på glögg drinkar.
Jag älskar glögg, året runt, så jag tänkte delge er lite av mina egna blandningar som jag gillar.
Jag föredrar Blossa vit glögg som bas då den inte är så söt och dessutom en fantastisk färg.
Varm glögg;
2/4 Vit Blossa glögg
1/4 cointreau
1/4 mörk rom
Värm och lägg sedan i en kanelstång. Mums!
............................................................................
Varm glögg:
3/4 Vit Blossa glögg
1/4 Absolut Mango
Hackade mango bitar.
Lite mynta.
Värm glöggen och slå på Absolut Mango, lägg i rumstempererade mango bitar och ev lite russin. Sätt i en myntastjälk. Inte för smaken, ser bara snyggt ut ;-)
.............................................................................
Kall glögg;
3/4 Vit Blossaglögg
1/4 Mandel likör
massor av krossad is.
Blanda i ett stort glas och fyll upp med is.
...........................................................................
Kall glögg;
4/4 Vit Blossaglögg
Färsk mynta
is
Riv eller använd en mortel för att grov krossa mynta, blanda det med glöggen och fyll upp i ett stort glas. Toppa med massor av is. Uj så gott det är!
.......................................................................
Kom ihåg att man kan göra den alkoholfri också, använd fantasin!
Bilder: Höganäs Keramik
Recept: Henrick Eriksson
Kommentarer
Jul på dig :) /Stina.
Det låter gott.
Kul att prova något nytt:)
God Jul till dig!
I november hittade jag flaskor sen förra året. Tror jag druckit 3-4 flaskor redan.
Hur är det med ryggen... bättre?