Vad gillar du Stump?


Stump möbelserie.

En serie möbler som är gjorda i återvunnet trä, som annars hade skickats på tippen eller brännts. Design står Ubico Design Studio för och möbelserien skall ta tillvara trä och kunna visa design och funktionalitet, men ändå ha en underton av återvunna delar.

Ubico Design Studio startade 2008 i Israel och satsar på 100 % retur material inom bl.a. industridesign.

Den masstillverkas inte då det är i stort sett omöjligt att hitta lika delar till ben m.m. En pall/ bord ligger strax under 200 pund, men de varierar i priser då de är olika från del till del.


Jag gillar idén med att blanda från olika möbler med ändå hålla en linje och ett koncept. Precis som Ubico Design Studio har gjort. Snyggt , snyggt och lite galet, precis vad jag gillar! Vad tycker du?

Fotograf:  Shahar Tamir

Kommentarer

Ottomar sa…
Fina, gillar hela konceptet med återvinning och skapa nåt unikt.

Rainer Spehl och Amy Hunting är två designers som gjort fina möbler utifrån liknande utgångspunkt, finns bilder och länkar till dem på min blogg om du är intresserad. http://www.ottomar.se
Tack för tipset! Det skall kollas upp, låter intressant. / H
Åse sa…
Jag gillar absolut idén, det är dessutom bara roligt när en möbel inte är lik någon annan.

Ha en bra helg!
Wow, vilka läckra möbler!

Men hallå, Japanskt blod gräs? och det frågar du mig... ha ha ;0) Mina trädgårdskunskaper är ytterst begränsade. Gräset valde maken ut och är otroligt läckert med långa mjuka lite lilafärgade "svansar"... Vet du vad det kan vara kanske?

Annars allt bra?

Kram Karin
Det är bara fint, man tar sig fram med krökt rygg hahaha, det låter som ett Japanskt gräs 'Ferner Osten' på latin. Härligt rödbruna plymer som står sig sedan över vintern, tappar dock färgen. Blir ca 150-160 cm.
Låter som ett sådant, fantastiskt gräs, har det själv på landet.

Hoppas annars det är fint med dig! / H