Hur ser du ut egentligen? Grafiskt alltså!Utan tvekan så tycker jag om Jenny Marci´s ide och produkt. Skapa din personliga konst med hjälp av ditt personnummer. Spännande tänkte jag när det dök upp ett mail från Jenny.

Jag blev glatt överrakad när jag fick upp mitt personnummer på skärmen, min favoritfärg och dessutom snygg ( tycker jag själv iallafall ) som grafisk bild. Här under är " jag "

Press citat:

Personnummer dissekerades och tilldelades egenskaper med inspriration från Modernismen.  Starka färger och enkla geometriska former blandades och testades för att slutligen resultera i ett grafiskt uttryck som kom att kallas Ett grafiskt personnummer©. Ett grafiskt personnummer© är resultatet av Jennys examensprojekt för Berghs 2008.


Ett grafiskt personnummer© är en generator som omvandlar ditt personnummer till en grafisk bild. Den matematiska världen möter den estetiska. Du skapar din egen konst. Alla siffror i personnumret har tilldelats egenskaper som tillsammans bildar ett mönster. Egenskaperna bestämmer färg, form, bakgrund och placering. Mönstret blir helt unikt, precis som du.

Slut citat.Jenny Marchi är 33 år och uppvuxen i Sundsvall. Utbildad designer på Beckmans och Berghs. Jobbar idag som grafisk designer i Stockholm. Besök hennes webshop och kolla in ditt eget personnummer, du kan sedan köpa det som affisch eller som kanske sätta din bild på ditt betalkort?


Pressbilder från Jenny Marchi


Kommentarer

Idén är jättekul... men inte mitt personnummer, det är inte alls är snyggt! :(
Hahahaha men kära du, om du gillar min kan du få ha mig på väggen ;-) / H
Jerpa sa…
Du gillar ju grönt så det passade. Men jag gillar varken rött eller gult, speciellt inte ihop. Men kul ändå.
Såå rolig idé ;) Måste testa!

Ha det fint!
Sofie
a-k sa…
Provade det där för ett tag sedan men mitt personer blev inget snyggt alls.