Vad gör du i trädgården nu?

Om du vill ha fina buskar och träd nu så passa på och köp starka exemplar i handeln och plantera! Nu är bästa tiden för att plantera buskar då rotsystemet hinner "sätta sig" rejält till våren och nästa sommar. Lovar du kommer få starkväxande och fina exemplar. För träd gäller samma sak. En fördel är att du samlar löv och lägger runt roten så det inte blir för kallt om fötterna i vinter. Lägg dit det så sent som möjligt, precis innan frosten så det inte bildas svamp som kan ge röta och andra sjukdommar.

Har du samlat in frön än? Om inte , GÖR DET! Ett billigt sätt att utöka dina favorit perenner som sätter frön. ta in och se till att de torkar på ytan innan du lägger dom i små kuvert av papper.
Redan nu kan du planera vad du vill se i vår när trädgården är blek och kal. Lökar finns i ett överflöd i handeln snart och det kan vara en bra ide´att ha en plan innan. Gör inte som jag gjorde andra året med min trädgård. Jag köpte lök i massor, det slutade med 3045 lökar som skulle planteras.Fruktansvärt mycket lök och tid att få ner dom, det tog dagar. Fint från februari till maj men man fick en tankeställare. Små doser och ofta, det är nog ett vinnande koncept.

Kommentarer