Ta sniglarna nu i kylan.

Passa på nu när det blir minus i hela landet. Har du tiden så gå ut och vält undan stenplattor, stenar, stockar och gräshögar. Nu när kylan har kommit så gömmer sig alla sniglar i sina hålor. Räfsar man runt och tar en grep i landen så förstörs hålorna och sniglarna dör av kylan.
Ett perfekt tillfälle att få undan lite mördarsniglar inför nästa år då de övervintrar.

Låter kanske hemskt att låta dom dö i kyla men vad gör man inte för att hålla undan marodörer.

Kommentarer

Jag är glad att det har varit färre sniglar i år och att jag inte har några mördarsniglar i trädgården. Många tror ju att alla sniglar är mördarsniglar.
Är det du som har MikMak? Snygga kuddar, läckra färger! Tror jag nämnt dom i min blogg någon gång!
Brunkullan sa…
Jag är tacksam för att vi inte har dem här uppe i Östersund, som är i mellersta sverige.
Här uppe slipper vi som sagt dessa slemmiga saker. Inte så mycket fästingar har vi heller, fast de är på ingång har jag hört!
Vi slåss annars med varg och björn istället. Vet inte vad som är lättast dock;)

Men jag ska skicka vidare tipset till svägerskan i Göteborg. Där dräller det av de äckliga krälande varelserna.
Yngste sonen brukar gå på snigeljakt varje kväll när vi är där och hälsar på, och samla ihop dem i en hundbajspåse, som han sen knyter ihop och slänger i soporna..
Jag klarar det inte. Det är så grymt! Ischiamej!
Susanne
Ja frågan är om inte björn är värre än dessa små sniglar. Ja, små och små, dom kan ju vara rätt stora. Man vill ju inte de skall lida mer än de behöver, de är ju dock liv de med, så det blir sekatör eller kyla för mig.

Jag ryser bara jag tänker på de slemmiga sakerna.
Ja visst Irene, är MIKMAK mitt företag som jag har med min kollega. Jag har sett att du skrivit om kuddarna, vilket vi tycker är väldigt kul. Vi har endast jobbat mot stylister och inredningsföretag förut men haft stor efterfrågan så därav webshop. Dessutom fler och fler butiker som börjar ta in MIKMAK i sortimentet. Och nu kommer annat också i höst ;-).