snabbt, gott och enkelt till lunchen
Sparris soppa på mitt lilla sätt. Jag har kört detta tidigare, men inte med spansk peppar och vitlök, då det passar bättre mot hösten med lite extra värme och hetta.
1 fp Kelda sparrissoppa
1 stor knippe sparris
1 charlottenlök
1 liten vitlöksklyfta eller en halv vanlig klyfta
1 knivsudd spansk röd peppar, gärna färsk.
svartpeppar
Värm upp Kelda sopp bas. Koka sparrisen i några minuter, stanna koket med en mugg kallt vatten. Fräs upp charlottenlöken tillsammans med vitlök och spansk peppar i lite smör.Häll över allt i sopp basen och lägg till hälften av den kokta sparrisen. Använd en stavmixer för att blanda allt. Peppra efter smak och häll upp i portionskål, garnera med resten av den kokta sparrisen.
Gott till är vitlöksbröd.
Recept och Bildkollage: Henrick Eriksson
Salt och pepparkvarn från Gense
Skål 0,6 l Kulinara från Rörstrand
Kommentarer