Rosor, när dom är som vackrast.När kylan och daggen ligger på morgonen är det fantastiskt att se buskrosen blomma för allt vad den orkar. Rosa är ju inte alls min färg, och skall jag vara ärlig fick jag den som en liten extra gåva för ca 4 år sen. Då var den från Hemköp och var ca 10cm hög. Jag tänkte att den var ju totalt uppodlad på super gödsel och att den inte skulle klara sig. Ack vad fel jag hade. Idag är den ca 50 cm hög och blommar under hela sommaren. Vet inte vad den heter dock och skall jag vara ärlig har jag inte lagt något jobb i att söka efter namnet. Min lilla "sladdis" i trädgården.

Lustigt när den lille blommar för fullt så ger min stora St.Helena hybrid, (honungs ros ) nypon. Det märks verkligen hur olika mina zoner är i trädgården och hur olika kraft de har.

Bilder : Henrick Eriksson

Kommentarer