onsdag 16 september 2009

Kaffemuggs plantan.Y i Cup är ett projekt som vill väl. Designern Joon Kim vill att du återanvänder din pappersmugg för att odla fler växter. Små växter som du kan odla i ditt hem eller kontor. Frön och gödningsmedel som ligger i botten av Y Cup, man kan bara riva öppna förpackningen och tömma innehållet i koppen. Fyll på jord från trädgården och vips har du en egen planta på gång.

Detta är ännu bara ett projekt och kanske slöseri med frön och gödning, men tanken är kanon.

Designer och bild: Joon Kim

3 kommentarer:

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Ja tanken är ju god. Lite skoj också kan jag tycka. Men som du säger så kanske de allra flesta skulle kasta muggen ändå?

Vi har kaffeautomat på jobbet, men där har vi löst det med att ha riktiga porslinsmuggar. Kunderna är dåliga på det där med att plocka in i diskmaskin...och de flesta kollegor också.

Själv kör jag med två egna fina muggar. Så slipper jag tjafset vid diskhon;)

Susanne

Henrick Eriksson sa...

Ha ha ha det känner jag igen, nog det vanligaste problemet på många ställen, disken som skall göras!

Ja jag har ju min Taila mugg från Iittala som är min, bara min.

Inspirera Mera sa...

Jag håller med, tanken var god.
Kram Sandra