Rosor som växer på ben


Nu när rosorna börjar dyka upp på plantskolor m.m tänkte jag dela med mig av ett tips som jag är uppväxt med vad gäller planteringen.
Gå till din närmsta kötthandlare eller slaktare och skaffa ett ben av lite större storlek, ungefär som en stor knytnäve. Gräv ur en rejäl grop för rosen och kom ihåg att ympningsstället skall vara under jord. Lägg i benet i gropen och fyll sedan på med sandblandad jord. Plantera rosen som vanligt.
Du kommer få en rejäl ros som växer starkt och friskt. När rosen kommer åt benet med sina rötter efter ett halvår så kommer den få all kalk den behöver.
Jag använder det på alla mina rosor och deväxer så det knakar, speciellt klätter rosor som " Helena", "Flamentanz" och " Polar".

Kommentarer

Anonym sa…
Åh va bra det måste jag testa på mina rosor som inte växer som dom ska!!